vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATENATO își întărește prezența militară în România prin trimiterea unei companii de...

NATO își întărește prezența militară în România prin trimiterea unei companii de vehicule blindate și a unui escadron de tancuri Leclerc / Iohannis salută decizia

Ministrul francez pentru Forțele Armate a anuntat marti că Franța își va consolida prezența militară pe flancul estic al NATO prin desfășurarea de vehicule blindate de infanterie și tancuri Leclerc în România, în următoarele săptămâni, informează Hotnews.ro.

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat decizia Președintelui Emmanuel Macron pe pagina de Twitter:„Un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarității Aliate”, a scris acesta.

„Această decizie a președintelui Emmanuel Macron de a „spori poziția noastră defensivă pe flancul estic al Europei” a fost luată „având în vedere situația de pe flancul estic al NATO” și „violenței luptelor din Ucraina”, a argumentat Sébastien Lecornu în timpul unei audieri în fața Comisiei de Apărare a Senatului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Franța își va dubla forța în noiembrie, cu o duzină de blindate și o duzină de tancuri Leclerc.

„Vom continua, de asemenea, să ne consolidăm postura de apărare în Lituania”, cu desfășurarea avioanelor de luptă Rafale pentru a asigura poliția aeriană, „și în Estonia unde va fi desfășurată o companie de infanterie ușoară întărită” în 2023 echipată cu vehicule Griffon, adică o sută oameni suplimentari, a adăugat ministrul francez pentru Forțele Armate.

Desfăşurarea unităţilor militare de către Franţa şi Belgia în România a fost anunțată încă din luna februarie, menirea acestora fiind de a constitui un grup tactic al NATO.

Potrivit generalului Thierry Burkhard, Șeful Statului Major al Armatei Franceze, in cadrul Forţei de reacţie rapidă, Franţa va desfăşura în România 500 de militari cu vehicule blindate şi dispozitive de luptă.

Președintele Klaus Iohannis declara, în luna martie, că ”NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România”.

„Vrem să discutăm despre consolidarea Flancului Estic. Avem deja o veste foarte bună. Conform secretarului general Jens Stoltenberg, deja NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România. Este acel grup de luptă pe care l-am solicitat. Franța va fi națiune cadru, sigur vor fi negocieri pentru a decide cine mai trimite trupe în cadrul grupului”, a declarat Iohannis.

„Românii pot sta liniștiți. România este apărată de cea mai mare alianță”, a mai spus el.

Marți, Secretarul general NATO Jens Stoltenberg, a transmis că aliații urmăresc întărirea securității  în jurul instalațiilor cheie, urmând a fi adoptate toate măsurile necesare pentru a ne consolida reziliența și a ne proteja infrastructura critică.

„Orice atac deliberat împotriva infrastructurii critice a Aliaților va fi întâmpinat cu un răspuns unit și hotărât”, a avertizat marți Stoltenberg.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. isi vor dubla efectivele, vor aduce inca 500 de soldati, putem sta linistiti, Nato ne apara, doar ca trebuie sa mai punem noi diferenta de 299.500 de soldati ca sa balansam suplimentul de 300000 de rusi anuntat de putin. In curand vor aparea trolii care ne vor spune ca trebuie sa contribuim si noi cu ceva, nu doar sa stam cu mainile in san sa ne apere altii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate