luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATECriza energetică | Se preconizează o „iarnă de groază“ în Germania, din...

Criza energetică | Se preconizează o „iarnă de groază“ în Germania, din cauza prețurilor la gazele naturale. În Slovacia costul pentru acestea va crește cu 76-150%

Pentru gospodăriile din Slovacia, prețurile gazelor naturale va crește cu 76% în următorii patru ani dacă vor încheia un contract pe termen lung cu uzinele de stat SPP, cel mai mare furnizor de gaze din țară.

Cea mai mare creștere a prețurilor, cu aproximativ o treime, va avea loc în 2023, a declarat luni ministrul slovac al Economiei, Richard Sulík, adăugând că statul sprijină instalarea de surse alternative de energie, dar numărul limitat de furnizori de echipamente și companii de instalare încetinește utilizarea subvențiilor.

„SPP nu va câștiga nimic din asta; SPP va funcționa cu pierderi în primii doi ani”, a spus Sulík.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dacă consumatorii nu sunt de acord cu un contract pe termen lung cu SPP, probabil că vor plăti mai mult de 150% pentru gaz anul viitor, a avertizat ministrul, susținând că al doilea cel mai mare furnizor de pe piață va alege și o procedură similară cu SPP.

Prețurile ridicate ale energiei contribuie la o rată mai rapidă a inflației în Slovacia și în alte țări. Prețurile reglementate ale energiei pentru gospodăriile din Slovacia se modifică de obicei o dată pe an; anul acesta, prețul gazului a crescut cu aproximativ o cincime, după ce anul trecut s-a ieftinit.

Slovacia a majorat anterior subvențiile pentru gospodării pentru sursele de energie regenerabilă la 45 de milioane de euro, ceea ce reprezintă de trei ori nivelul inițial. În plus, 23 de milioane euro din pachetul suplimentar de fonduri rămân disponibile. Data de alocare pentru o pompă de căldură, colectoare solare, panouri fotovoltaice, și un cazan pe biomasă nu este stabilită de termenul limită de înregistrare ci de instalarea echipamentului.

„Avem un număr limitat de furnizori ai acestor dispozitive și un număr limitat de persoane care le pot instala. Oricine depune un contract până la sfârșitul anului va primi sprijin”, a spus Sulík.

Bani din fonduri europene sunt de asemenea destinați subvențiilor. Din acest motiv, proprietarii de case din regiunea Bratislava, unde nivelul de trai este cel mai ridicat din Slovacia, nu pot aplica pentru subvenții, potrivit Remix News.

Situația alarmantă în Germania

Asociația Germană a companiilor municipale (VKU) avertizează că Germania va experimenta creșteri drastice ale prețurilor la energie.

„Dacă nu mai vine gaz din Rusia pentru o perioadă scurtă de timp, vom avea o problemă reală la iarnă. Va fi mai rău decât pandemia de Covid-19”, a spus directorul general Ingbert Liebing.

Dacă gazul se oprește, companiile vor fi forțate să se închidă în totalitate sau parțial, iar economia va intra într-o altă blocare. Potrivit lui Liebing, germanii vor avea o problemă reală iarna fără materiile prime rusești. El a spus că, deși rata falimentului a rămas scăzută până în prezent, se așteaptă ca aceasta să crească constant.

„Vor fi în curând mai multe și atunci ne va amenința existența”, a avertizat Liebing.

Liebling a detaliat, de asemenea, într-un interviu pentru ziarul german FAZ, câți nemți au scăpat ușor până acum pentru că, când vine vorba de prețurile la energie, utilitățile publice din țară și-au procurat energia necesară cu puțină previziune.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Au cumpărat o parte din gaz pentru iarna viitoare la prețuri semnificativ mai mici în urmă cu doi ani”, a declarat fostul deputat Liebing.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Deși a existat această mișcare făcută de Germania, prețul gazelor naturale este în prezent de patru până la șase ori mai mare decât în ​​anii precedenți și va fi mult mai scump pentru clienți anul viitor. Potrivit lui Liebing, germanii trebuie să țină seama de creșterea costurilor energiei la nivel global.

Liebling descrie modul în care se va desfășura procesul, spunând că primii furnizori de gaze vor avea probleme deoarece trebuie să livreze gazul în condiții specificate. Prin Legea privind securitatea energetică, politicienii au creat o oportunitate pentru companiile de utilități și energie de a transfera prețurile mai mari de achiziție către clienții finali. Cu toate acestea, nici gospodăriile particulare, nici clienții comerciali nu pot plăti de cinci ori valoarea gazului în anii anteriori, a avertizat Liebing.

În schimb, directorul asociației sugerează susținerea prețurilor la nivel de import și nu transferarea costurilor suplimentare către clienții finali. Guvernul trebuie să inițieze programe de sprijin pentru a se asigura că fiecare nivel din lanț își poate permite viitoarele creșteri de preț.

Liebling a declarat că ministrul federal al economiei Robert Habeck (Verzii) nu face suficient.

„Ministerul Federal al Economiei se ocupă în primul rând de companiile mari”, a spus Liebing. Acesta a criticat politica guvernamentală, sugerând că „aș dori mai multă luare în considerare a condițiilor practice de la fața locului la companiile energetice. Mai clar: toate companiile municipale sunt importante din punct de vedere sistemic”, conform Remix News.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate