joi, aprilie 18, 2024
ACTUALITATESUA și Uniunea Europeană au semnat un acord pentru livrarea de gaze...

SUA și Uniunea Europeană au semnat un acord pentru livrarea de gaze naturale. Au în plan independența energetică față de Rusia

Statele Unite ale Americii(SUA) și Uniunea Europeană(UE) au semnat un acord privind livrarea de gaz natural lichefiat, anunță președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, notează impact.ro.

Măsura a fost luată pentru ca statele să nu mai fie dependente energetic de Rusia.

Astfel, SUA și-a luat angajamentul să furnizeze Uniunii Europene cel puțin 15 miliarde de metri cubi în plus de combustibil până la sfârșitul acestui an. Prin acest parteneriat se fac pași importanți pentru creșterea importurilor de combustibil, însă, statele europene trebuie să  găsească și alte surse alternative de producere a energiei, spun oficialii UE.

„Parteneriatul transatlantic este mai solid ca niciodată, acest război este un eșec strategic al lui Vladimir Putin. Sancțiunile noastre îl aduc la limita răbdării. Continuăm să mergem mai departe (…) pentru rezolvarea unor probleme fără precedent. Lumea are o provocare fără precedent, tocmai de aceea este important să ne unim și să ne axăm pe refugiați, peste 3 milioane au plecat din Ucraina, jumătate sunt copii. Vrem să ne diversifiăm importurile de gaze spre SUA”, a transmis președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit sursei menționate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ce au decis principalele state din UE pentru a fi independente energetic. România vrea să deschidă minele de cărbuni

După declanșarea războiului dintre Rusia și Ucraina, statele UE au decis să aplice sancțiuni economice Rusiei. Totodată, acestea au realizat că a sosit timpul să se deconecteze de la rețeaua de gaz rusesc și să-și producă energie prin alte metode.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Germania a fost prima țară care  făcut un pas în acest sens. A suspendat deschiderea conductei Nord Stream 2, deși depinde de gazul rusesc în proporție de 50%. Potrivit BBC, oficialii Germaniei sunt în dicuții și cu  guvernul Norvegiei, pentru a importa gaz lichefiat.

România a decis dechiderea minelor de cărbuni, potrivit Ministerului Economiei. România importă gaz rusesc în proporție de 20%, spun reprezentanții Guvernului.

 

 

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE