ACTUALITATEFranța: Giganții energiei cer populației și companiilor să limiteze imediat consumul

Franța: Giganții energiei cer populației și companiilor să limiteze imediat consumul

Șefii marilor companii energetice din Franța au cerut duminică populației și întreprinderilor să limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregăti pentru o criză energetică care se profilează, transmite Reuters, preluată de News.ro.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne reduce consumul și a recâștiga spațiu de manevră”, au declarat directorii generali ai Engie, EDF și Total, într-o scrisoare deschisă publicată în ziarul săptămânal Journal du Dimanche.

Un îndemn asemănător a transmis și șeful Engie România, acum un an, cu opt luni înainte de invazia rusă din Ucraina. El spunea atunci că „Românii ar economisi la factura la gaze dacă ar avea 21 de grade în casă iarna, în loc de 23”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Scrisoarea semnată de Catherine MacGregor de la Engie, Jean-Bernard Levy de la EDF și Patrick Pouyanne de la TotalEnergies menționează scăderi puternice ale livrărilor de gaze din Rusia, precum și generarea limitată de electricitate din cauza problemelor de întreținere.

Franța intenționează să-și umple depozitele de gaze până la începutul toamnei, a declarat joi premierul Elisabeth Borne.

Centrele de stocare a gazelor din țară sunt în prezent pline în proporție de 59%. Invadarea Ucrainei de către Rusia a adus în atenție dependența Europei de gazele rusești, determinând o luptă pentru surse alternative de energie. Presa franceză a relatat în martie că guvernul a purtat discuții cu TotalEnergies cu privire la creșterea capacității de a primi GNL, după ce Statele Unite au declarat că sunt pregătite să mărească livrările către Europa.

„Dacă vom acționa încă din vară, vom putea fi mai bine pregătiți la începutul iernii viitoare, în special pentru păstrarea rezervelor noastre de gaze”, au spus directorii companiilor energetice în scrisoarea lor, adăugând că eforturile de a limita consumul ar trebui să fie ”imediate, colective și masive”. Ei au citat propriile eforturi de a găsi noi surse de gaze și de a construi un terminal plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL) în portul nordic Le Havre.

Franța și-a extins recent mecanismul de reglementare a prețurilor gazelor până la sfârșitul anului. Inițial programat să se desfășoare până la sfârșitul lunii iunie, sistemul este menit să limiteze efectele creșterii prețurilor energiei asupra puterii de cumpărare a consumatorilor. În aprilie, grupul francez de energie și utilități Engie, care prin subsidiarele sale locale este unul dintre jucătorii dominanți din industria de furnizare și distribuție a gazelor naturale din România, susținea că se poate descurca la nivel de holding fără importuri de gaze din Federația Rusă, care reprezintă circa 20% din totalul surselor sale de aprovizionare cu gaze.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Tembelii, aveau aproape toată energia pe atomic plus ceva hidro și au tăiat-o la fier vechi. Gunoaiele de București au tăiat Mintia când nemții deschid în draci exploatări imense de lignit de suprafață iar de Cernavodă nici nu mai cârâie vreunul. Cresc pajiștile cu panouri chinezești, valabile cinci ani, subvenționate din datoria publică și ventilatoarele împrăștie stârvuri de păsări pe câmpuri golite de copaci. Cică e “eco”. Fabrică de apă grea, canci, exploatări de uraniu idem. Mai au una de manglit și gata. Platoul submarin. Vai, ce viitor frumos! Dacă mai merge cinci ani așa, vând tot și mă mut cu copii cu tot în Paraguay. Oricum în Europa nu prea se vede nimic de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate