sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEGeorge Simion pune tunurile pe multinaționale: Vrem egalitate pentru români și străini!...

George Simion pune tunurile pe multinaționale: Vrem egalitate pentru români și străini! Aceasta va fi prima măsură pe care o vom lua când vom ajunge la guvernare

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, a fost prezent, duminică seară, la România TV, unde a spus care e strategia AUR pentru guvernare în ceea ce privește multinaționalele.

Potrivit lui Simion, soluția o reprezintă impozitarea prin lege a cifrei de afaceri a acestor companii, care fac profituri uriașe, dar nu le raportează, ci le repatriază în țările de origine.

„Impozitarea multinaționalelor trebuia făcută de mult timp de către Marcel Ciolacu, care a promis asta. Impozitarea cu 1% a multinaționalelor. Vrem șanse egale pentru antreprenorii români!

Avem lista – sunt cei care ne taie pădurile, companiile austriece, cei care ne fac drumurile, companii de asigurări, companiile de telefonie. Multe dintre hypermarketuri. Peste 150 de companii.

Afacerile românești, 93% dintre companiile din România, plătesc impozite, dar iată că sunt amendate! Angajații români plătesc cele mai mari impozite din UE, 47%”, a zis Simion.

George Simion consideră că s-au cheltuit prea mulți bani pentru Ucraina, iar de acolo a apărut și gaura în sistemul bugetar al țării.

„De ce nu sunt bani la buget? România a cheltuit prea mult pentru războiul din Ucraina. Nu ni se spune! Pentru că în timpul pandemiei s-au furat bani! A existat comisia de anchetă la Parlament – izolete, spitale modulare, nu s-au folosit niciodată.

Vrem egalitate pentru români și străini! (…) Un impozit cu 1% (n.r. – pe cifra de afaceri) pentru toată lumea, cred că ar rezolva problema. Va fi prima măsură AUR, când va ajunge la guvernare.

Nu avem nicio problemă cu cei care muncesc corect în țara noastră! Problema e cu cei care nu plătesc impozite! Plătim cele mai scumpe prețuri la alimente!”, a mai spus Simion la România TV.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

9 COMENTARII

 1. Merituoase demersuri dar nu este suficient…

  La fundul lucrurilor, ‘corporatia’ este o inventie administrativ-legala care trebuie desfiintata. Atit.

  Ea reprezinta legalizarea unor grupari de interese mai asemanatoare gastilor si mafiilor decit faimosului macelar al lui Adam Smith, aflate in cirdasie (colusion) cu statul. “Capitalismul corporatist” nu are nimic de-a face cu capitalismul, in sensul corect al termenului. Este o falsificare semantica.
  Corporatia nu tine nici de capitalism, nici de piata libera, nici de libertatea individuala.

  Cei interesati, pot gasi justificarea completa pe Telegraf,
  https://anon.to/aUAcEH

 2. cand raporteaza profiturile aici, ca de ce nu le impozitam ca uite ce mari sunt. Cand le externalizeaza ca de ce nu le raporteaza in tara..Populistii astia sunt foarte seducatori cand vine criza, ei iti promit o distribuire echitabila a saraciei pe care chiar ei o adancesc

 3. Cand vor renunta multinationalele la România si vor ramane sute de mii de oameni fara loc de munca, atunci sa-l vedem pe SIEmion cum va rezolva problema.
  Până atunci asistam doar la campanie electorala.

  • Dar cine a impiedicat guvernele Romaniei (ca de vreo 30 de ani cel putin, doar au inchis , desfiintat sau vandut pe nimic intreprinderile de stat existente) sa vina cu initiativa de a pastra si moderniza acele intreprinderi precum si de a finanta crearea unor intreprinderi noi (fie private , fie de stat)? Aud? Acum cand am ajuns colonie absluta a strainilor pot aia sa vina si sa amenintze. Daca ne patram intreprinderile era cu tot altceva! Aveam alternativa! Pe de alta parte asta cu plecarea investittorilo straini e doar o duma spusa la c!acealma! O ieftinire a energiei de orice fel in Romania o sa schimbe total gandul acestor investitori!

   • > Dar cine a impiedicat guvernele Romaniei (ca de vreo 30 de ani cel putin, doar au inchis , desfiintat sau vandut pe nimic intreprinderile de stat existente) sa vina cu initiativa de a pastra si moderniza acele intreprinderi precum si de a finanta crearea unor intreprinderi noi (fie private , fie de stat)?

    Stapanii Romaniei, prin FMI, cum cine 🙂
    Daca vrei sa afli ce patesc cei ce li se opun uita-te la Ceausescu.

  • si impozitele/taxele
   ajung sa fie JEFUITE,
   pentru asta e partea cu “cheltuieli” in Buget !

   -singura solutie rationala dar imposibila din multe cauze
   (banditii vor urla ca nu mai au ce fura,
   saraciile Patriei ca nu mai primesc tzatza de matza)
   este diminuarea drastica a cheltuielilor bugetare.

   oricum imprumuturile externe vor mai fi
   corporatiile alea care “repatriaza profitul”
   TREBUIE sa exporte euro,
   singura sursa de euro este imprumutul,
   nu scapa nimeni
   nici copiii nici nepotii,
   e ca un blestem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE