sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEInvestitorii „strategici” au mai ucis un brand românesc: cotidianul Gazeta Sporturilor a...

Investitorii „strategici” au mai ucis un brand românesc: cotidianul Gazeta Sporturilor a fost oprit de la tipar, fără ca publicul să fie măcar anunțat. În 2024 ar fi împlinit 100 de ani

Cotidianul „Gazeta Sporturilor” a apărut pentru ultima oară, miercuri 1 noiembrie 2023, a anunțat redacția publicației.

Într-un articol apărut pe siteul publicației, se precizează că patronii elvețieni au anunțat, brusc, miercuri dimineață, că Gazeta Sporturilor nu va mai apărea în ediție tipărită. Oamenii care lucrează la depozitul de difuzare al ziarului au fost anunțați că au 20 de zile la dispoziție să-și găsească alte locuri de muncă.

Nimeni, nici angajații, nici cititorii, nu au fost anunțați că ziarul pe care-l citeau nu va mai apărea, așa cum se procedează de-obicei.

Decizia vine la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.

La rândul său, compania Ringier, proprietarul ziarului, a justificat decizia prin faptul că ediția tipărită a scăzut în vânzări din 2018 încoace. Elvețienii au anunțat că se vor concentra doar pe siteul gsp.ro.

„Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”, au anunțat elvețienii.

Gazeta, o poveste de aproape 100 de ani

Gazeta Sporturilor a fost înființată în 1924, iar anul viitor ar fi împlinit centenarul. În cei 99 de ani de viață, apariția sa a fost întreruptă doar de regimul comunist.

Gazeta Sporturilor este în posesia Ringier din 2018, care a cumpărat ziarul de la trustul Intact, de unde domina piața sportivă de print. În doar cinci ani, elvețienii de la Ringier au îngropat liderul presei sportive din România.

În timpul pandemiei, presa din Elveția a descoperit că șefii Ringier au instruit toți jurnaliștii din subordine să susțină politicile Guvernului din țările unde activează. Cătălin Tolontan a negat că această situație s-ar fi petrecut și-n România, cu „Libertatea” și „Gazeta Sporturilor”.

Ziarul „Gazeta Sporturilor” se alătură listei lungi de branduri românești îngropate de „investitorii strategici” care veniseră să le salveze. Amintim nume precum „ARO”, „Electroputere Craiova”, „Dero”, „IMGB” sau „Oltcit”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE