ENERGIEȘeful Engie România ne invită să mai punem o haină pe noi,...

Șeful Engie România ne invită să mai punem o haină pe noi, ca înainte de 89: Românii ar economisi la factura la gaze dacă ar avea 21 de grade în casă iarna, în loc de 23

Francezul Eric Stab spune că prețul gazelor și al electricității este în creștere, așa că dacă românii nu au bani, mai bine să „eficientizeze” consumul de energie, informează Agerpres.

„Să închideţi luminile când părăsiţi camera, iar, în timpul iernii… am mai vorbit despre acest studiu despre ceea ce numim temperatura de confort a consumatorilor casnici din România. Un sondaj a relevat faptul că temperatura pe care o simt optimă consumatorii români în timpul iernii este de 23 de grade Celsius. Sondaje similare au fost făcute în Europa şi temperatura medie aşteptată la consumatorii de acolo este de 21 de grade. Se spune că temperatura optimă pentru sănătatea corpului este de 19 grade. Să fiu sincer, nici eu nu am 19 grade, însă dacă românii ar reduce temperatura iarna de la 23 la 21 de grade, cât este media europeană, doar făcând asta ar economisi 15% din energia consumată iarna. Este mult”, a spus el, ignorând că în România clima este diferită de alte părți ale Europei.

El a participat la lansarea EFdeN Sustainable City, primul proiect pilot de oraş sustenabil din România, iar, la plecare, a fost întrebat de jurnalişti de ce preţul gazelor va creşte cu aproximativ 25% de la 1 iulie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ce s-a întâmplat în ultima vreme cu preţurile la energie? În prima parte a perioadei de pandemie, preţurile angro la gaze şi electricitate au scăzut semnificativ. Apoi, în ultima vreme, ceea ce vedem este o creştere abruptă a preţurilor pentru gaze şi electricitate, atât în România, cât şi în restul lumii. Nu este valabil doar pentru energie, ci pentru toate mărfurile în general, mă refer la cupru, fier, multe mărfuri”, a spus Stab.

Aceste scumpiri se vor reflecta în preţul final al energiei şi gazelor de la 1 iulie.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Întrebarea este ce pot face consumatorii să limiteze impactul acestor scumpiri asupra bugetului lor. Există mai multe moduri de a face asta. Prima dintre ele este să acorde mai multă atenţie la eficienţa energetică”, a arătat reprezentantul companiei.

Înainte de 1989, pentru că trebuia plătită datoria externă, conducerea României comuniste a limitat consumul de energie către populație, îndemnând oamenii „să mai pună o haină pe ei”, ca să facă țara economie.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Pulitica”verde” unde comuniștii de caviar gen Sanders, cu piscină încălzită electric și alți băieți de charter se”îngrijorează” de fierbințeala planetară de la balconul vilei de unde, după un joint, le vine ideea să mai bage o taxă care, surpriză, nu se duce pe terenuri care urmează să fie împădurite ci finanțează alți activiști care să latre prostii blm și lgbt, .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate