miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATEEfectul sancțiunilor? Germania se pregătește pentru RAȚIONALIZAREA gazului

Efectul sancțiunilor? Germania se pregătește pentru RAȚIONALIZAREA gazului

Germania a declanşat miercuri un plan de urgenţă pentru a gestiona aprovizionarea cu gaze naturale, conform căruia cea mai mare economie europeană ar putea raţionaliza energia electrică în cazul în care un impas legat de cererea Rusiei de a plăti combustibilul cu ruble întrerupe sau opreşte aprovizionarea, scrie Mediafax.

Insistenţa Moscovei ca ţările din UE să plătescă în ruble pentru gazul rusesc, care acoperă o treime din necesarul anual de energie al Europei, a dus la o serie largă de măsuri preventive: Grecia a convocat o reuniune de urgenţă a furnizorilor, guvernul olandez a anunţat că va îndemna consumatorii să folosească mai puţin gaz, iar autoritatea franceză de reglementare în domeniul energiei le-a spus consumatorilor să nu intre în panică.

Cererea de ruble, care a fost respinsă de națiunile din G7, este un răspuns la sancţiunile occidentale impuse Rusiei în urma invaziei acesteia în Ucraina. Moscova numeşte măsurile occidentale un „război economic”.

Citești și ajuți!Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un parlamentar rus de rang înalt a declarat miercuri că Rusia ar putea cere plăţi în ruble şi pentru alte mărfuri, inclusiv petrol, cereale, îngrăşăminte, cărbune şi metale, ceea ce ar creşte riscul de recesiune în Europa şi Statele Unite.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Se aşteaptă ca Moscova să-şi facă publice joi planurile privind plăţile în ruble, deşi a declarat că nu va cere imediat ca cumpărătorii să plătească în această monedă pentru exporturile de gaz.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE