ACTUALITATEPresa condamnă aspru protestele împotriva noilor restricții. Florin Cîțu: Românii pot să...

Presa condamnă aspru protestele împotriva noilor restricții. Florin Cîțu: Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația. Îi înțeleg că după un an au obosit, toți am obosit

În cadrul unei conferințe de presă, premierul Florin Cîțu a abordat o atitudine conciliantă față de protestatarii care nopțile trecute s-au unit împotriva noilor restricții. Jurnaliștii prezenți au fost revoltați și indignați puternic de această atitudine a prim-ministrului, condamnând brutal protestele pe motivul „nerespectării legii”.

„Știm că există în societate o oboseală după un an în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut. E nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Am luat măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului și pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare. (…)

Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine foarte important e să continue campania de vaccinare. Este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Știți foarte bine, sunt spitale foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. În acest moment pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte legea, toți trebuie să respectăm legea. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Îi înțeleg pe români că după un an au obosit, toți am obosit, ne luptăm cu pandemia de un an de zile și am făcut toate eforturile. Am comandat doze de vaccin mai multe decât am avea nevoie, pentru a ne asigura că dacă este nevoie și anul viitor vom avea acest vaccin. Dacă nu este nevoie, vom putea să exportăm. Adică trebuie să ajutăm și populația din jurul României, nu este de ajuns să vaccinăm cetățenii României dacă vrem să scăpăm de pandemie. Vom face toate eforturile și sunt gata să stau la masă cu orice vine cu soluții pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă.”, a declarat premierul României, Florin Cîțu.

Între timp, atât în mediul online, cât și la TV, îngrijorarea presei a fost că „s-au acordat prea puține amenzi”. Aceste emancipări ofensive vin după ce, în timpul protestelor, toate agențiile mari de presă din România evitau complet acest subiect, oferind știri neutre, mai puțin importante. Dubla măsură iese la iveală, gândindu-ne la retrospectiva anului 2017, când aceiași jurnaliști erau „la secundă” cu fiecare informație de la protestele de atunci. Acele manifestații s-au bucurat inclusiv de susținerea artiștilor influenți sau a liderilor de opinie care acum tac.

Jurnalistul Marius Tucă vine cu o perspectivă justă, de luat în seamă: „Ultimele luni de când s-a instalat Guvernul Cîțu au fost cele care au umplut paharul: restricții peste restricții, măsuri luate de la cel mai înalt nivel după ureche, folosirea amenzilor și a poliției cu un dispreț de care România nu a avut niciodată parte, cu o guvernare de o aroganță nesfârșită, România părea să fie scufundată în carantină, izolare și întuneric.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În mod normal, presa reprezintă „vocea poporului”, „avocatul” cel mai de seamă al acestuia în fața nedreptăților sau abuzurilor venite din mediul intern sau extern. Astăzi, în schimb, trăim alături de o presă ce acuză, ce stârnește dispreț, polemici dăunătoare și, în cele din urmă, este „catalizatorul” divizării sociale și culturale.

Conform datelor oferite de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, în acest weekend au avut loc proteste în 24 de orașe ale țării, în 7 dintre acestea depășindu-se limita maximă pentru adunările publice, limită de 100 de persoane.

Luni, 29 martie, începând cu ora 17:00, protestele continuă, fiind organizate de către partidul Alianța pentru Unirea Românilor. Vor avea loc manifestații în fiecare dintre județele țării.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. De un an de zile Guvernul Impotentilor nu stie decat sa impuna mai multe restrictii! Au distrus educatia, economia, sanatatea, au inchis bisericile si ne-au desfiintat sarbatorile!
    Aproape toata presa este cumparata de acest guvern de stransura, iar botnita care ii acopera gura miroase dezgustator a mita si complicitate la distrugerea natiunii !
    RUSINE presei romanesti care a devenit trompeta unui regim politic de teroare si molfaie banii murdari cu care guvernul ii cumpara tacerea!
    Dupa 30 de ani de la sangele varsat in decembrie 89 am ajuns din nou sa imi fie scarba sa deschid televizorul sau sa citesc “osanalele” lingailor de presa!
    Parca presa trebuia sa fie cainele de paza al democratiei nu dulaul turbat, asmutit pe cetatenii liberi!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...