sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATECutremur în Italia: Justiția îi anchetează pe fostul premier Giuseppe Conte și...

Cutremur în Italia: Justiția îi anchetează pe fostul premier Giuseppe Conte și pe Roberto Speranza (fost ministru al sănătății) pentru felul în care au gestionat pandemia. Acuzații de ucidere din culpă

Procuratura din Bergamo a anunțat că fostul premier Giuseppe Conte (foto dreapta), fostul ministru al sănătății Roberto Speranza (foto stânga) și alți foști oficiali din peninsulă sunt investigați pentru favorizarea agravantă a epidemiei, ucidere din culpă în mai multe cazuri și refuz al documentelor oficiale, informează presa din Italia.

În total, este vorba despre 20 de persoane oficiale, care sunt anchetate pentru felul în care au gestionat primul val al pandemiei. Mai precis, ei sunt acuzați pentru felul în care au închis și redeschis spitalul din Alzano, pentru lipsa declarării „zonei roșii” în Val Seriana și absența unui plan adus la zi, de combatere a pandemiei.

„Vești bune, acum vrem dreptate. Sunt mândru că am fost mereu de partea libertății”, a reacționat Claudiu Stănășel, vicepreședinte al Consiliului Municipal Prato și reprezentant al comunității românești din Italia.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE