ȘTIRISUA redirecționează contribuțiile de la OMS, de unde se retrag începând cu...

SUA redirecționează contribuțiile de la OMS, de unde se retrag începând cu 6 iulie 2021. România cotizează cu aproape un milion de dolari anual

Statele Unite ale Americii nu mai cotizează la bugetul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), de unde au anunțat că se vor retrage în 6 iulie 2021.

Până atunci, SUA vor redirecționa circa 80 de milioane de dolari, reprezentând parte din contribuțiile la OMS pentru perioada 2019/2020, către ONU, relatează Agenția EFE citată de Agerpres.

Totuși, potrivit sursei citate, Donald Trump a acceptat să plătească 108 milioane de dolari OMS pentru finanțarea unor programe împotriva poliomielitei şi a gripei.

SUA aveau inclusă în buget suma de 123 de milioane de dolari pentru OMS pentru perioadă fiscală octombrie 2019 – septembrie 2020, din care 58 de milioane au fost deja plătite către OMS înainte ca Trump să anunţe, în aprilie, suspendarea contribuţiilor SUA la organizaţie.

OMS primește contribuții financiare de la 194 de state membre. Potrivit Mediafax, contribuția României la OMS este 947.360 de dolari pentru 2020-2021.Bugetul OMS în 2019 a fost de 4,4 miliarde de dolari. Cel mai mare finanțator al OMS a fost America. Reprezentantul României la OMS este Alexandru Rafila.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...