luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATESecretarul de stat în Ministerul Sănătății, despre un eventual lockdown în România:...

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, despre un eventual lockdown în România: Nu suntem în acest scenariu nici pe departe. Cele 4.000 – 5.000 de cazuri sunt gestionabile din punct de vedere medical

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, susține că nu se pune problema unui lockdown în România, pentru ca pandemia să fie ținută sub control.

Întrebat, în timpul unei emisiuni la B1TV, dacă România se îndreaptă către varianta unui lockdown parțial, adică o întrerupere totală a activităților pentru 14 zile cu scopul de a stopa pandemia, secretarul de stat a subliniat că „România nu este în acest scenariu nici pe departe”.

Cele 4.000 – 5.000 de cazuri zilnice de covid care se înregistrează acum în țara noastră sunt gestionabile din punct de vedere medical, a spus acesta.

”Pentru orice depășire, există câteva măsuri punctuale cu privire la sistemul de învățământ, la diverse activități care țin de restaurante, terase, cinematografe, portul măștii”, a explicat Andrei Baciu.

Aceste „măsuri punctuale” despre care vorbește secretarul de stat, se referă, de fapt, la restricții drastice, concretizate în închiderea școlilor, precum și a restaurantelor, teatrelor, cinematografelor masca fiind obligatorie și pe stradă.

Restricțiile acestea intră în vigoare în orașele aflate în scenariul roșu, tot mai multe în ultima perioadă. După București, mari orașe precum Timișoara, Cluj, Sibiu, Arad au anunțat, în doar câteva zile, că au intrat în scenariul roșu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE