ACTUALITATESecretarul de stat în Ministerul Sănătății, despre un eventual lockdown în România:...

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, despre un eventual lockdown în România: Nu suntem în acest scenariu nici pe departe. Cele 4.000 – 5.000 de cazuri sunt gestionabile din punct de vedere medical

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, susține că nu se pune problema unui lockdown în România, pentru ca pandemia să fie ținută sub control.

Întrebat, în timpul unei emisiuni la B1TV, dacă România se îndreaptă către varianta unui lockdown parțial, adică o întrerupere totală a activităților pentru 14 zile cu scopul de a stopa pandemia, secretarul de stat a subliniat că „România nu este în acest scenariu nici pe departe”.

Cele 4.000 – 5.000 de cazuri zilnice de covid care se înregistrează acum în țara noastră sunt gestionabile din punct de vedere medical, a spus acesta.

”Pentru orice depășire, există câteva măsuri punctuale cu privire la sistemul de învățământ, la diverse activități care țin de restaurante, terase, cinematografe, portul măștii”, a explicat Andrei Baciu.

Aceste „măsuri punctuale” despre care vorbește secretarul de stat, se referă, de fapt, la restricții drastice, concretizate în închiderea școlilor, precum și a restaurantelor, teatrelor, cinematografelor masca fiind obligatorie și pe stradă.

Restricțiile acestea intră în vigoare în orașele aflate în scenariul roșu, tot mai multe în ultima perioadă. După București, mari orașe precum Timișoara, Cluj, Sibiu, Arad au anunțat, în doar câteva zile, că au intrat în scenariul roșu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...