ACTUALITATE Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, despre un eventual lockdown în România:...

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, despre un eventual lockdown în România: Nu suntem în acest scenariu nici pe departe. Cele 4.000 – 5.000 de cazuri sunt gestionabile din punct de vedere medical

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, susține că nu se pune problema unui lockdown în România, pentru ca pandemia să fie ținută sub control.

Întrebat, în timpul unei emisiuni la B1TV, dacă România se îndreaptă către varianta unui lockdown parțial, adică o întrerupere totală a activităților pentru 14 zile cu scopul de a stopa pandemia, secretarul de stat a subliniat că „România nu este în acest scenariu nici pe departe”.

Cele 4.000 – 5.000 de cazuri zilnice de covid care se înregistrează acum în țara noastră sunt gestionabile din punct de vedere medical, a spus acesta.

”Pentru orice depășire, există câteva măsuri punctuale cu privire la sistemul de învățământ, la diverse activități care țin de restaurante, terase, cinematografe, portul măștii”, a explicat Andrei Baciu.

Aceste „măsuri punctuale” despre care vorbește secretarul de stat, se referă, de fapt, la restricții drastice, concretizate în închiderea școlilor, precum și a restaurantelor, teatrelor, cinematografelor masca fiind obligatorie și pe stradă.

Restricțiile acestea intră în vigoare în orașele aflate în scenariul roșu, tot mai multe în ultima perioadă. După București, mari orașe precum Timișoara, Cluj, Sibiu, Arad au anunțat, în doar câteva zile, că au intrat în scenariul roșu.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate