ACTUALITATESecretarul de stat în Ministerul Sănătății, despre un eventual lockdown în România:...

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, despre un eventual lockdown în România: Nu suntem în acest scenariu nici pe departe. Cele 4.000 – 5.000 de cazuri sunt gestionabile din punct de vedere medical

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, susține că nu se pune problema unui lockdown în România, pentru ca pandemia să fie ținută sub control.

Întrebat, în timpul unei emisiuni la B1TV, dacă România se îndreaptă către varianta unui lockdown parțial, adică o întrerupere totală a activităților pentru 14 zile cu scopul de a stopa pandemia, secretarul de stat a subliniat că „România nu este în acest scenariu nici pe departe”.

Cele 4.000 – 5.000 de cazuri zilnice de covid care se înregistrează acum în țara noastră sunt gestionabile din punct de vedere medical, a spus acesta.

”Pentru orice depășire, există câteva măsuri punctuale cu privire la sistemul de învățământ, la diverse activități care țin de restaurante, terase, cinematografe, portul măștii”, a explicat Andrei Baciu.

Aceste „măsuri punctuale” despre care vorbește secretarul de stat, se referă, de fapt, la restricții drastice, concretizate în închiderea școlilor, precum și a restaurantelor, teatrelor, cinematografelor masca fiind obligatorie și pe stradă.

Restricțiile acestea intră în vigoare în orașele aflate în scenariul roșu, tot mai multe în ultima perioadă. După București, mari orașe precum Timișoara, Cluj, Sibiu, Arad au anunțat, în doar câteva zile, că au intrat în scenariul roșu.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate