luni, iunie 24, 2024
EDUCAȚIEVIDEO | Tinerii de aur ai României! Un elev din Drobeta-Turnu Severin...

VIDEO | Tinerii de aur ai României! Un elev din Drobeta-Turnu Severin a inventat o baterie ce poate alimenta cu energie un întreg cartier pe o perioadă de 50 de ani

Vladimir Ștefan Vîrzob, un elev în vârstă de 15 ani din Drobeta-Turnu Severin
, care studiază la Colegiului Național „Traian”, a inventat o „baterie” radio-izotopică ce poate alimenta până la 50 de ani un cartier rezidențial, conform Realitatea.

Cu generatorul de energie are dimensiunea unei doze de suc, băiatul a atras deja atenția saloanelor de inventică.

„Bateria nucleară KN-9 reprezinta o sursa de energie pentru o perioada intelingata de timp si functioneaza dupa principiul iradierii unui material electric“, a explicat Vladimir ștefan Vîrzob.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Invenția mea se referă la o baterie radio-izotopică ce are ca principiu de bază un principiu ce dateaza de la mijlocul secolului al XX-lea, respectiv convertirea radiațiilor nucleare în energie electrică, dar aduce o abordare inovativă acestui proces de convertire, o abordare ce nu a fost încă studiată de comunitatea stiintifică“, a mai explicat tânărul.

Anterior, în 2020, Vladimir a câștigat o medalie de aur cu un moderator nuclear folosit in decontaminarea suprafetelor radioactive.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE