joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATECine sunt extremiștii? Val de atacuri și atentate asupra suveraniștilor, în Europa...

Cine sunt extremiștii? Val de atacuri și atentate asupra suveraniștilor, în Europa și-n SUA, în ultimii ani

Atacul armat asupra lui Robert Fico, premierul Slovaciei, a șocat întreaga lume. Liderul de la Bratislava se zbate acum între viață și moarte, iar mulți se întreabă „cum a fost posibil”.

În realitate, răspunsul este în văzul tuturor, dar presa corporatistă și politicienii pe care-i susține se prefac că nu-l văd.

Atacul asupra lui Fico este rezultatul a ani de zile de demonizare a politicienilor suveraniști. În cazul lui Fico, acesta a fost portretizat intens drept „pro-rus”, „extremist”, „populist”, „anti-european”, „politician care suprimă libertatea presei”, „conspiraționist”, „putinist”.

Nu este de mirare că atacatorul a crezut toate aceste etichete, repetate ad-nauseam de presa locală și cea europeană.

De altfel, reacția mainstreamului european a fost sintetizată de Traian Băsescu. Fostul președinte din România a fost la un pas să justifice atacul, afirmând că „suveranismul, izolaționismul, populismul exagerat nu poate duce decât la ceea ce s-a întâmplat azi”!

Cazul lui Fico este o culminare extremă a ani de atacuri și violențe asupra politicienilor conservatori/suveraniști din Europa și din Statele Unite.

Iată cele mai importante cazuri de atacuri asupra politicienilor suveraniști din Europa, fără a lua în calcul cenzurarea conferinței NatCon de la Bruxelles:

Germania

Spania

Statele Unite ale Americii

România

În țara noastră, de aproape 10 ani, conservatorii sunt numiți „putiniști”, „pro-ruși”, „fasciști”, „antisemiți”, „legionari”, „fasciști”, „conspiraționiști” și nu în ultimul rând „extremiști de dreapta”, de mai toate publicațiile corporatiste. Site-ul Tăpălagă continuă să scrie de patru ani despre „partidul extremist AUR”, în absolut toate știrile.

  • În 2016, în timpul unei campanii virulente de presă, un cort al inițiativei cetățenești „Coaliția pentru Familie” a fost vandalizat de activiști LGBT.
  • în vara anului 2018, medicul Nicolae Bacalbașa, parlamentar PSD la acea vreme, a fost atacat în Parcul Izvor din Capitală de un protestatar #rezist, care l-a îmbrâncit în timp ce politicianul mergea liniștit fără a răspunde provocărilor, după care a fugit.
  • În septembrie 2018, fiul și soția premierului de la acea vreme, Liviu Dragnea, au fost agresați pe stradă.
  • În 2021, o biserică din București a fost vandalizată de activiști LGBT.
  • Pe 24 Ianuarie 2022, George Simion, liderul AUR, a fost stropit cu cerneală de Ziua Unirii Principatelor, la Iași. Atacatorul este simpatizant USR.
  • În mai 2023, membri AUR au fost agresați în fața Primăriei din Voluntari.
  • În noiembrie 2023, o cruce ridicată în memoria celor căzuți în decembrie 1989 la București a fost vandalizată

Articol scris de Oana Ivan și Călin Duma Carp

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE