duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATECo-președintele AfD, Tino Chrupalla, a fost transportat de urgență la spital...

Co-președintele AfD, Tino Chrupalla, a fost transportat de urgență la spital după ce a fost atacat cu o seringă

Co-președintele partidului Alternativa pentru Germania (AfD), Tino Chrupalla, a fost transportat de urgență la spital înainte de un eveniment electoral la Ingolstadt, miercuri după-amiază, un purtător de cuvânt al partidului afirmând că a fost implicat într-un „incident fizic”. Publicația de știri Junge Freiheit notează că este posibil să fi fost victima unui atac cu seringă, conform Remix News.

Cele mai multe detalii despre incident nu au fost încă dezvăluite, dar imaginile care circulă pe rețelele de socializare îl arată pe Chrupalla transportat la o ambulanță care ulterior îl duce la un spital din apropiere.

„În jurul orei 16.30, înainte de a începe discursul, membrul Bundestagului Tino Chrupalla a trebuit să primească îngrijiri medicale. Politicianul a fost apoi dus la spital, deși nu au fost vizibile răni evidente la momentul respectiv”, se arată într-un comunicat al poliției.

„Pentru a clarifica detaliile acestui incident medical, au fost efectuate investigații suplimentare de către Departamentul de Investigații Criminale Ingolstadt”, a adăugat acesta, îndemnându-i pe cei din apropiere care ar fi putut să fi făcut fotografii sau videoclipuri ale incidentului să contacteze autoritățile.

Un purtător de cuvânt al partidului AfD a vorbit despre un „incident fizic împotriva purtătorului de cuvânt federal al partidului nostru, Tino Chrupalla. Prin urmare, a fost dus la un spital, unde starea sa de sănătate este în prezent stabilă”.

Postul de știri german Junge Freiheit a raportat că a fost informat de martori oculari „că s-ar fi folosit o seringă” împotriva politicianului, deși acest lucru nu a fost confirmat de autorități.

Alți doi martori, Katrin Ebner-Steiner, principalul candidat al AfD pentru alegerile de stat de duminică din Bavaria, și jurnalistul austriac Gerald Grosz, au confirmat, de asemenea, pentru Junge Freiheit că poliția a găsit o seringă.

Grosz a declarat că Chrupalla a avut de suferit și „a arătat către doi tineri” despre care se presupune că au fost arestați.

Jurnalistul austriac a postat ulterior pe X:

„Sunt de-a dreptul îngrozit de metodele și violența folosite împotriva AfD și a reprezentanților săi. Tino Chrupalla a fost atacat și rănit la un eveniment. A fost dus la spital. Acum încolțesc semințele lui Steinmeier, Merkel și Söder! Păcat pentru Germania!”, a scris el.

Poliția a confirmat că se face o investigație, dar nu a dezvăluit alte detalii despre potențialul atac.

Incidentul are loc la o zi după ce celălalt co-președinte al AfD, Alice Weidel, a dezvăluit că ea și familia ei au fost duși într-o locuință sigură după ce serviciile de securitate au aflat despre un atac ce o viza.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE