marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEMinistrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Acoperirea vaccinală a scăzut în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Acoperirea vaccinală a scăzut în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că, în prezent, rata vaccinării a scăzut în România.

Astfel, conform ministrului Rafila, citat de Agerpres, a acoperirea vaccinală în țara noastră este undeva în jur de 80%, iar în cazul cele de-a doua doze a vaccinului rubeolă-rujeolă-oreion acoperirea este de puţin peste 60%.

„2008 a fost anul în care a început o scădere progresivă a acoperirii vaccinale cu celelalte produse care se administrau copiilor în mod obişnuit. Trendul acesta descrescător s-a păstrat. Dacă în acea perioadă aveam la marea majoritate a vaccinurilor o acoperire de peste 90%, ulterior această acoperire vaccinală a scăzut încet, încet.

Ne aflăm în jurul cifrei de 80% în momentul de faţă, iar dacă discutăm despre vaccinul reubeolă-rujeolă-oreion doza a doua se administrează doar în proporţie de puţin peste 60%. Este clar că eşecul campaniei din 2008 a produs această neîncredere, ulterior au fost şi alte incidente, alte situaţii – vaccinarea COVID şi acolo a fost o parte de informare care a lipsit”, a declarat Rafila, în cadrul unei dezbateri organizate de DC News Media Group.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE