ȘTIRIUPDATE | Biserica în stil maramureșean din parcul IOR, vandalizată: Icoane și...

UPDATE | Biserica în stil maramureșean din parcul IOR, vandalizată: Icoane și pereți, mânjiți cu inscripții precum „BLM” sau „Be gay, do crime”. Reacția Patriarhiei: Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou

ACTUALIZARE 13:24 Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a reacționat la vestea vandalizării bisericii de lemn din Titan, București.

Acesta a spus că este doar un ultim exemplu dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de neomarxism.

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR.

Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România. Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu…”, a declarat Bănescu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Biserica din parcul IOR din Capitală, construită în stil maramureșean, cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, a fost vandalizată în noaptea de joi spre vineri.

Descoperirea a fost făcută de voluntarii parohiei care au deschis lăcașul de cult în dimineața de vineri, 19 martie.

Pe pereții exteriori ai bisericuței de lemn erau înscrisuri precum „BLM” sau „Be Gay do crime (fii homosexual, fă o crimă)”, care acopereau inclusiv icoanele. BLM este prescurtarea de la „Black Lives Matter”, mișcarea din Statele Unite.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vom reveni cu amănunte

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

 1. “Căci atunci când se ridică sus oameni de nimic, nelegiuiții mișună pretutindeni “(Psalmul 11, 8)
  Cred că sunteți mândru, domnule Werner!

  • E greșit interpretat versetul.
   Oamenii de nimic se ridică sus tocmai din cauză că nelegiuiții mișună pretutindeni, adică poporul are conducătorii pe care-i merită.
   Cu alte cuvinte, nelegiuirea noastră face ca oamenii de nimic să fie puși în funcții înalte, cu îngăduința lui Dumnezeu, că poate-poate ne-om trezi, dar noi ce facem? În loc să ne rugăm pentru acești conducători pe care-i avem, îi înjurăm, îi blestemăm, îi dăm dracu’. Cum să ne vrea binele, când noi îi încredințăm diavolului? Un om încredințat diavolului face voia diavolului, nu voia lui Dumnezeu, pe când un om binecuvântat de supușii lui, de poporul pe care îl conduce, va face voia lui Dumnezeu!

 2. Autorii trebuie duși la poliție și la tribunal. Acești bolșevici trebuie tratați cu Codul Penal, chiar dacă sunt tineri răsfățați și privilegiați care se cred moralmente superiori. Nu sunt decât niște brigăzicomuniste ce proliferează pe toleranța noastră. Codul Penal, amendă , eventual jailtime pentru cei care trec linia roșie. O societate civilizată penalizează agresiunea reală, nu agresiunile inchipuite (adică opiniile diferite).

  Noi trăim vremuri periculoase: pe de o parte se inventează crime care nu există (criminalizarea opiniilor) pe de altă parte se justifică crime reale, infracțiuni impotriva bunurilor altora și a simbolurilor altora, prevăzute de legislație).

  Lucrurilenu vor merge bine in stilul ăsta – e nevoie ca societatea civilă, inclusiv cei atei să condamne gesturile astea, altfel pierdem centrul șistatul de drept și escaladează conflictul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate