marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEFrăția Ortodoxă se opune vânzării ultimelor companii de stat: Apărăm proprietățile poporului...

Frăția Ortodoxă se opune vânzării ultimelor companii de stat: Apărăm proprietățile poporului român!

Frăția Ortodoxă „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” critică decizia actualei coaliții de guvernare de a abroga legea care interzice înstrăinarea companiilor naționale la care statul român este acționar, afirmând că este inacceptabilă „stratagema celor care conduc vremelnic destinele românilor de a înstrăina proprietățile și bunurile românilor, realizate prin munca și jertfa înaintașilor noștri, sub forma “atragerii de capital” sau a “investițiilor”, se arată într-un comunicat de presă trimis la redacție.

Organizația consideră că abrogarea respectivului act normativ „constituie de fapt un atac la autonomia economică a țării, o încununare a unor campanii de sabotare a companiilor românești în scopul vânzării lor străinilor”.

„Istoria ultimilor 30 de ani este o dovadă indubitabilă a acestei strategii, prin care companii de prestigiu, cu rezultate economice deosebite au fost vândute “investitorilor” străini pe bani de nimic, care fie l e-au distrus, vânzându-le pe bucăți și valorificând terenurile obținând venituri cu mult peste prețul dat pe ele, fie l e-au exploatat nerespectându-și obligațiile contractuale obținând profituri uriașe transferate prin inginerii financiare în afara țării pentru a nu plăti impozite statului român, toate acestea lăsând fără venituri sute de mii de români, contribuind la gonirea acestora peste hotare în căutarea unor locuri de muncă și pustiind satele și orașele României.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Mai ales în această perioadă de profundă criză economică, când țări precum Polonia, Ungaria, Germania, Cehia sau Franţa, își protejează companiile împotriva privatizărilor sau a preluărilor pe timp de criză, își protejează activele naționale strategice, Guvernul Cîţu vrea să l e vândă pe nimic, comițând efectiv o crimă economică, cu un impact devastator asupra viitorului copiilor și nepoților noștri.

Companiile românești, care după ce au fost sabotate precum Tarom, Portul Constanța, Hidroelectrica sau CFR, împreună cu activele pe care l e dețin (terenuri, hoteluri, clădiri, echipamente și multe, multe alte asemenea) sunt puse acum pe tava “investitorilor” care astfel își primesc tributul din partea acelora cărora l i s-a permis prin fraudă, prin
manipulare să conducă România.

Nu putem accepta manipularea, minciunile și ipocrizia acestor politicieni!
Nu putem permite să fie vândută țara noastră și bogățiile cu care am fost binecuvântați de Dumnezeu!
Nu putem permite ca realizările înaintașilor noștri, munca l or, jertfa lor să fie înstrăinate!
Să ne aducem aminte, ce a spus binecredinciosul voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, ale cărui cuvinte l e putem
adapta l a vremurile noastre: România nu fost a strămoșilor noștri, nu a fost a noastră, ci a urmașilor noștri şi a urmașilor urmașilor noștri în veacul vecilor…!
Îi chemăm pe cei în care mai curge un sânge de român, pe cei care mai au evlavie l a eroii și martirii acestei țări, pe cei care își mai iubesc copii, nepoții și strănepoții și doresc ca aceștia să trăiască într-o Românie unită și puternică să se opună și să lupte împotriva vânzării ultimelor redute a economie românești”, se arată în comunicatul semnat de președintele organizației, Dan-Ciprian Grăjdeanu.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE