sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEÎn timp ce AfD e privit ca partid problemă în Germania, un...

În timp ce AfD e privit ca partid problemă în Germania, un lider al formațiunii a fost nevoit să-și ascundă familia într-un loc sigur și să-și anuleze prezența la un miting din cauza amenințărilor

Alice Weidel, co-președintele partidului de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), a fost recent escortată într-o locuință sigură împreună cu familia ei, după ce ofițerii de securitate au aflat despre un atac planificat asupra acesteia, conform Remix News.

„Weekendul trecut, a avut loc un incident legat de siguranță. Doamna Weidel și familia sa au fost duși din apartamentul lor într-un loc sigur de autoritățile de securitate, deoarece s-au acumulat dovezi care indicau un atac asupra familiei ei”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al acesteia

Weidel a lipsit marți de la mitingul partidului său de la Mödlareuth, unde era de așteptată să vorbească pentru a marca Ziua Unității Germane, o sărbătoare națională care celebrează reunificarea Germaniei din 1990.

Politicianul de dreapta s-a abținut să aibă apariții publice în urma amenințării recente de atac și, în schimb, s-a adresat mulțimii susținătoare printr-un mesaj video preînregistrat în care a spus: „Cel mai mul mi-ar place să fiu cu voi, dar, din păcate, nu pot.”

Mitingul urma să fie punctul culminant al campaniei electorale a AfD în statul german Bavaria, înainte ca alegătorii să se îndrepte duminică la urne. Weidel a cerut electoratului bavarez să-i dea prim-ministrului Markus Söder de la partidul de centru-dreapta Uniunea Socială Creștină o lecție la urne.

Weidel a rămas într-o locuință sigură timp de zece zile și, în ciuda amenințării serioase la adresa unui mare politician german, mass-media de stat germană evită subiectul. De exemplu, Taggeschau din Germania încă nu a raportat despre incident. Există acum întrebări cu privire la momentul în care Weidel va putea chiar să iasă din nou în public.

AfD a câștigat teren în sondajele naționale recente, atingând un record de 23% în august și menținând acest nivel de sprijin. În unele zone ale țării, și anume Saxonia, partidul se află în fruntea sondajelor cu 35% din voturi, dublu față de cele ale partidelor guvernamentale federale la un loc.

La două alegeri de stat care vor avea loc în acest weekend, în Bavaria și Hesse, partidul se bucură de mai puțini susținători, dar ar putea totuși să fie o surpriză electorală.

Weidel nu este primul politician AfD care se confruntă cu amenințarea cu violență la adresa sa ori a familiei.

În ianuarie anul acesta, un politician local AfD din orașul-port Hamburg a fost atacat cu sălbăticie de doi bărbați în timp ce mergea cu autobuzul spre casă, suferind o buză tăiată, vânătăi faciale și câțiva dinți crăpați.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Alice Weidel e lesbiană cunoscuta, nu și-a negat niciodată orientarea sexuală. Cine o fi amenințat-o? Soțul sau soția ei, e srilancheză. Vai de capul lor si nemții ăștia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate