ACTUALITATEEuroparlamentarul Vasile Blaga ar putea pierde titlul de „Erou al Revoluției...

Europarlamentarul Vasile Blaga ar putea pierde titlul de „Erou al Revoluției Române”. Instanța va lua decizia finală

Europarlamentarul Vasile Blaga, fost ministru al Afacerilor Interne în timpul guvernului Boc, ar putea pierde definitiv titlul de „Erou al Revoluției Române”(n.r Revoluția de la 1989), relatează evz.ro.

Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Împotriva Regimului Comunist a analizat dosarul lui Blaga, iar membrii comisiei  au decis că nu există probe concludente, în baza cărora să păstreze această distincție.

Potrivit sursei citate, Vasile Blaga susține că în timpul Revoluției de la 1989 a organizat activitatea foștilor milițieni și pompieri militari pentru paza tuturor obiectivelor sociale democratice”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a  a siteului R3media.

Acest lucru este , însă, este menționat doar într-o declarație proprie, depusă la dosarul Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Împotriva Regimului Comunist, iar comisia care l-a studiat a ajuns la concluzia că nu există dovezi din care să reiasă că a coordonat grupuri de oameni sau că a luptat efectiv pentru îndepărtarea regimului comunist.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Decizia finală în cazl lui Vasile Blaga o va lua instanța de judecată. În cazul în care i se va anula certificatul prin care obținut această distincție, președintele Klaus Iohannis va semna un decret în acest sens. În luna martie ac, 47 de persoane au rămas fără titlul  de „Erou al Revoluției Române”, în urma deciziilor judecătorești.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Si interlopului M Ciolacu sa i se ia certificatul obținut acum 2-3 ani, la peste 30 ani de la revoluție. Plus banii încasați (furati) restituiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate