duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEAfD, performanță istorică în vestul Germaniei. Partidul a ajuns la 20% și...

AfD, performanță istorică în vestul Germaniei. Partidul a ajuns la 20% și amenință formațiunile tradiționale cu un rezultat remarcabil în alegeri

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a atins 20% într-un nou sondaj din Baden-Württemberg, fiind pentru prima dată când partidul a atins pragul de 20 de procente într-un stat vestic al țării, potrivit Remix News.

Sondajul, realizat de Infratest Deimap, arată că AfD aproape că și-a dublat cota de vot față de ultimele alegeri, în timp ce sprijinul pentru Verzi și Social-Democrați (SPD) au scăzut. SPD a obținut 12% în sondaj, o scădere de un punct, în timp ce Verzii sunt la 22%, o scădere de două puncte.

Creștin-democrații (CDU) continuă să conducă în stat cu 29%. Teoretic, AfD ar putea guverna cu CDU într-o coaliție de două partide în stat, dar CDU a exclus o astfel de coaliție cu AfD.

AfD este cel mai puternic din estul Germaniei, unde intenția de vot este de 30% și este într-o continuă creștere.

Dacă AfD ar începe să facă campanie în vestul Germaniei, ar declanșa și mai mult semnale de alarmă în cadrul blocului de guvernământ liberal de stânga al Germaniei. Sondajele arată că partidul este în creștere în popularitate în aproape toate statele germane din vest, dar până acum, partidul nu a reușit să treacă de 20%.

Analiștii subliniază criza inflației din Germania, problema migrației în masă și nefericirea față de politicile privind energia verde, toate contribuind la ascensiunea AfD.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Cine crede că dictatura UE impusă de Ursula von den Leyen (la care România accede fără rezerve prin intermediul lui Ciolacu, un dictator slujitor al satanei) se va termina fără desființarea UE și război civil în multe dintre statele europene se înșeală amarnic! Căderea Babilonului (UE) este scrisă, se va întâmpla și va fi curând! Apocalipsa cap 18 “El a strigat cu glas tare și a zis: „A căzut, a căzut Babilonul cel mare! A ajuns un locaș al dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate și urâte, pentru că toate neamurile au băut din vinul mâniei curviei ei și împărații pământului au curvit cu ea și negustorii pământului s-au îmbogățit prin risipa desfătării ei.” Vino Doamne Iisuse, Fiul Viului Dumnezeu! Amin!

  2. Toate aceste partide, AfD in Germania, FPÖ in Austria, VOX in Spania, SD in Suedia, partidul lui Geert Wilders in Olanda ne detesta ca natie si ne considera inderiori si un fel de babuini ai Europei si ca fost oricum o greseala istorica ca am fost acceptati sa ne asezam la masa lor, adica la masa UE.

    Din perspectiva noastra ca romani de ce ne-am bucura ca in viitorul PE, sau in viitoare guverne or sa fie si mai multi care de fapt nu ne plac ca natie si carora le repugnam orice am face?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate