ACTUALITATECine este AUR, prima formațiune asumat pro-familie, pro-viață și pro-unionistă din istoria...

Cine este AUR, prima formațiune asumat pro-familie, pro-viață și pro-unionistă din istoria Parlamentului României. Cum vede AUR relația cu UE și NATO

Cotată cu 5% din voturile de la alegerile parlamentare 2020, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a înființat oficial pe 1 decembrie 2019 la Alba Iulia și este condus de către doi președinți: unionistul George Simion și jurnalistul și publicistul Cladiu Târziu.

George Simion este cunoscut opiniei publice prin faptul că a fost, în ultimii ani, liderul mișcării unioniste, care-și propune unirea Basarabiei cu România, de-altfel, obiectiv asumat de către AUR. Simion a candidat sub sloganul „România Mare în Europa” și la europarlamentarele din 2019, ca independent, dar nu a reușit să facă pragul.

Claudiu Târziu este un jurnalist și un binecunoscut publicist din zona conservatoare-creștină, fiind peste 10 ani redactorul-șef al revistei „Rost”.

Formațiunea AUR își propune, pe lângă unirea cu Basarabia, refacerea României Mari „atât în sens geografic, ca stat în granițele din timpul Regelui Ferdinand I, cât și în sens geopolitic, de forță respectată în Europa și în lume”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Doctrina partidului „se sprijină pe patru piloni: familia, patria, credința, libertatea”, după cum afirmă chiar programul AUR publicat pe siteul oficial.

În ceea ce privește familia, AUR se manifestă explicit pentru familia naturală, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. De altfel, președintele Senatului AUR, filozoful Sorin Lavric, a fost unul dintre cei 16 membri ai Comitetului de Inițiativă care a inițiat Referendumul pentru Familie din 2018.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media

O altă parte importantă a doctrinei AUR este „patria”. Conform programului partidului, „Naţiunea română este acolo unde limba română, credinţa creştină şi memoria unui trecut comun îi uneşte pe contemporani. Sîntem un tot organic înlăuntrul unei matrici în care principalele liante sînt limba, credinţa şi etnia. Acolo unde aceste trei trăsături sînt puse sub semnul întrebării, acolo naţiunea română îşi pierde sensul”.

AUR se declară apărător al credinței creștine. Conform programului partidului, „A.U.R se va opune defăimării clerului, terfelirii simbolurilor de credință și compromiterii credincioșilor care au curajul de a-și asuma public statutul de creștin”.

Al patrulea pilon al formațiunii este libertatea. Cei de la AUR consideră că „instituțiile publice îngrădesc tot mai mult libertatea de expresie”, sub diferite pretexte.

În plan politic, AUR se definește ca un partid conservator, iar pe plan extern este primul partid care anunță că se opune suprastatului european federal, și dorește o Europă a Națiunilor, precum partide asemănătoare de pe continent. Cu toate acestea, AUR nu se opune Uniunii Europene, afirmând că „ Viitorul țării noastre este strâns legat de viitorul Uniunii Europene. Tocmai de aceea este foarte important ca România să participe activ la reconfigurarea proiectului european, prevăzută de Bruxelles în viitorul apropiat”. AUR spune că „Nu trebuie să existe o Europă de Vest și o Europă de Est, membrele fondatoare ale Uniunii Europene și cele nou integrate. Trebuie să existe o singură Uniune care poate supraviețui și se poate dezvolta doar în baza unității politice, a tratamentului egal și corect, a asumării adevărului istoric”.

Asta vrea mișcarea unionistă, asta urmărește Alianța pentru Unirea Românilor: o Românie mare, din toate punctele de vedere, într-o Europă unită.

De asemenea, AUR are ca obiectiv „dezvoltarea regională și în consolidarea flancului estic al NATO”.

AUR afirmă că doctrina sa „are multe puncte comune cu Declarația de la Paris a intelectualilor conservatori din 2018”.

Social, AUR este primul partid care își asumă explicit o doctrină pro-viață, adică aceea conform căreia „viața începe la concepție”, dar nu propune măsuri pentru limitarea avortului, ci prin lansarea unor programe educaționale și sprijinirea familiilor.

AUR își propune să îmbunătățească starea românilor din comunitățile istorice din jurul granițelor, dar și a românilor care muncesc în țările Uniunii Europene.

În anul care a trecut de la înființare, AUR a avut câteva poziții politice care au scos formațiunea lui George Simion în evidență: AUR a contestat măsurile de închidere a școlilor, bisericilor și a piețelor, susținând că Guvernul favorizează multinaționalele.

De asemenea, AUR a anunțat că se va opune oricărei tentative de vaccinare obligatorii, fiind singura formațiune care și-a asumat o astfel de poziție.

În plan mediatic, AUR a fost atacat de influenceri din zona progresistă, precum Lucian Mîndruță, iar unele publicații au văzut legături cu „neo-legionarii”.

De altfel, în timpul campaniei electorale nu au fost băgați în seamă de marile trusturi media, majoritatea mesajelor transmițându-se prin intermediul internetului.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate