duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATELucian Mîndruță susține că în România ar fi în ascensiune o „mișcare...

Lucian Mîndruță susține că în România ar fi în ascensiune o „mișcare neo-legionară”, „cancerul ăsta al demagogiei naționaliste și mistice pe numele lui adevărat” care la alegeri va „câștiga ceva”

Fosta gazdă a emisiunii „Profeții despre trecut” cu Silviu Brucan deplânge faptul că în România ar fi în creștere o „mișcare neo-legionară”, care ar fi „cancerul ăsta al demagogiei naționaliste și mistice pe numele lui adevărat”.

Într-o postare scrisă pe o rețea socială, Lucian Mîndruță afirmă că mesajele acestei „mișcări” „sunt cele mai share-uite zilele astea. Doar ei iubesc țara, au exclusivitate. Martiriul lor (chinuiți fie de mască, fie de interzicerea pelerinajelor) e cel mai cumplit. Soarta lor e cea mai eroică, înfășurați în drapele pe care își dau singuri autografe”.

Fostul „Cavaler de Cornu” a insinuat că această „mișcare” ar fi importată de la ruși și este bazată pe „fake news”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Pentru că această mișcare construită pe fake news, susținută de barajul de artilerie al postacilor căzuți din cer și care visează la o sharia cu miros de tămâie e una de import.
E venită aici, întocmai ca Ana Pauker, pe un tanc de cuvinte.
Traduse cu talent de propagandiști mai buni ca ai voștri. Din limba poftei de putere, în româna proletcultistă a lui Ceaușescu”, scrie Mîndruță.

Acesta susține că la alegeri această „mișcare” „va câștiga ceva” și acest lucru s-ar datora neînțelegerilor dintre „liberali și useriști”. E posibil ca Mîndruță să facă referire la faptul că unele sondaje de opinie dau partidul AUR ca intrat în Parlament. Partidul AUR se definește ca conservator creștin.

Mîndruță a făcut o comparație cu anii 30 ai secolului trecut, afirmând că și azi s-ar petrece fenomene asemănătoare.

„Aveți dreptate, da aveți dreptate, în absolut tot ce vă acuzați reciproc. Dar asta nu va mai ajuta publicul. Doar in scârbește, separat sau împreună.
Nava democrației e cam înclinată, băieți. Și ăștia fără cămeși verzi, dar cu mintea odihnită câștigă una cate una mintea fiecărui roman DEZAMAGIT DE VOI.
Asta s-a întâmplat si in anii 30. Extrema dreapta a câștigat în România pentru că partidele tradiționale se îmbuibaseră, se suiseră in Cadillacuri, se îmbrăcaseră în blănuri și-și pierdeau vremea așteptând să-si dea puterea unii altora.
La fel ca atunci, sunteți cu curul in limuzine, cu capul in girofare, înconjurați de yesmani si de pipițe si vă credeți oameni de stat.
Și-n timpul asta sunt unii care își permit sa numească toate astea haosul democrației. Pe care ei, desigur, promit – ba nu, au in destin, ca așa vorbesc ei – să-l îndrepte!
E vina voastră daca extremele câștigă. In fiecare gafă de-ale voastre sunt câte 5 – 10.000 de voturi pierdute pentru democrație. In fiecare nesimțire, în fiecare traseist, în fiecare nedreptate, în fiecare bâlbă.
Business as usual nu mai merge, dragi politicieni as always.
Îmi permit să vă spun că va trebui să vă puneți in cui obișnuințele, prietenii de business si șmenurile, odată cu toate nimicnicirile cu care v-ați obișnuit.
Deși e probabil destul de târziu.
Mai sunt șase zile si o să aveți o mare surpriză.
Asta e partea proastă când ești prea bine informat.
Nu mai vezi icebergul din cabina ta caldă, plina cu oameni care-ți suflă la ureche până se aburesc și geamurile”, a scris Mîndruță.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE