vineri, aprilie 12, 2024
ACTUALITATEPartidul AUR despre relația cu postul TV DIGI24: „Nu am fost niciodată...

Partidul AUR despre relația cu postul TV DIGI24: „Nu am fost niciodată printre preferații lor / Aproape toate acuzațiile au fost lansate fără punctul nostru de vedere” | EXCLUSIV

Partidul AUR a produs marea surpriză la alegerile din decembrie 2020. A obținut 10%, în condițiile în care sondajele „oficiale” de dinaintea alegerilor creditau formațiunea conservatoare cu 0-2%. Reușita AUR a reușit să provoace neîncredere și mai mare în unele institutele de sondare, dar și în unele posturi de televiziune.

Printre posturile TV care în ultimii ani a ignorat AUR, iar atunci când partidul a criticat politicile guvernamentale s-a opus, este Digi24. George Simion a făcut la un moment dat scandal în fața televiziunii și a organizat mai multe proteste pentru că postul cu sediul în șoseaua Panduri a refuzat să prezinte și pozițiile oficiale pe diverse teme, în timp ce vechile partide atacau partidul de opoziție.

De altfel, Digi24 rămâne singurul post de știri care nu a invitat niciodată, în studio, un reprezentant al AUR.

Pe fondul tensiunilor dintre Digi24 și AUR, R3media a discutat cu formațiunea parlamentară, pentru a clarifica relația dintre cele două entități, după ce de-a lungul timpului, George Simion a acuzat instituția de presă de fake news.

AUR: „Multe, foarte multe, aproape toate acuzațiile și epitetele lansate la adresa Alianței pentru Unirea Românilor de prezentatorii și reporterii televiziunii au fost transmise fără un punct de vedere al partidului sau al membrilor vizați”

AUR recunoaște că încă există tensiuni și lasă de înțeles că PSD, PNL și USR sunt „preferatele” trustului.

„AUR este un partid care reprezintă 10 la sută dintre alegătorii români în Parlament. Noi suntem total deschiși dialogului cu mass-media și cu jurnaliștii. Nu am refuzat niciodată o solicitare de interviu sau prezența în studioul vreunei televiziuni, dacă programul de la Parlament sau agenda de lucru ne-au permis să dăm curs invitațiilor. Credem în libertatea de expresie și în dreptul fiecărei redacții de a-și conduce politica editorială conform propriului cod deontologic.

Nu am fost niciodată printre preferații postului menționat de dumneavoastră, dar și aceasta este o opțiune asumată public de managementul și conducerea sa editorială.
Multe, foarte multe, aproape toate acuzațiile și epitetele lansate la adresa Alianței pentru Unirea Românilor de prezentatorii și reporterii televiziunii au fost transmise fără un punct de vedere al partidului sau al membrilor vizați.

În momentul de față participăm la o emisiune din programul televiziunii Digi24 și constatăm de ambele părți că dialogul și argumentele fac să dispară preconcepțiile, legendele și suspiciunile nejustificate”, a transmis AUR, pentru R3Media.

AUR: „Suntem în afara ariei de interes a Digi24″

Oficialii AUR a fost provocat să răspundă și cu privire la atacurile pe care unii realizatori de la Digi le-au făcut la adresa partidului parlamentar. Potrivit biroului de presă, în ciuda tensiunilor, AUR este mai degrabă resemnat și nu-și dorește să alimenteze ostilitățile.

„Mai curând constatăm că suntem în afara ariei lor de interes. Nu cunoaștem motivele care stau la baza opțiunilor editoriale, dar este evident că se concentrează pe un anumit segment de public și nu se lasă îngrădiți de norme deontologice prea severe, cum ar fi imparțialitatea sau dreptul la replică.

Siteul și trustul media de care aparține sunt entități private, libere să își aleagă colaboratorii și partenerii într-o piață concurențială. Alianța pentru Unirea Românilor nu a cerut, nu a făcut și nu a primit oferte comerciale de la nicio companie media. Din punct de vedere al interacțiunii permanente cu publicul, ne mândrim că suntem printre cele mai interactive și mai urmărite organizații politice din România, și asta doar prin efortul și profesionalismul echipei noastre de comunicare”, a mai transmis AUR, pentru R3Media.

De-a lungul timpului, postul TV Digi 24 a fost o platformă pentru diverse persoane publice care au acuzat AUR că este formațiune cu viziuni „neonaziste”, „extremiste”, fără a prezenta însă, dovezi în acest sens.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

 1. conform inActive News, cei de la hAUR au votat pentru introducerea actelor bimetrice pentru românii din diaspora.
  Trăiască Simion !

 2. Digi a fost sponsor a lui Iohanus inca de la primul mandat. Sunt poze cu ei impreuna din campanie. E firesc sa fie contra AUR. Tocmai faptul ca sunt marginalizati arata ca “deranjeaza”!. Si daca deranjeaza pe dusmanii nostrii inseamna ca de fapt AUR sunt prietenii nostrii. Simplu. Nu trebuie sa analizezi prea mult. Cand gasca lui Iohanus a fost in opozitie aveau pretentia sa fie tratati cu menajamente. Imediat urlau la psd daca nu le convenea ceva. Acum cand sunt la putere cu psd nu mai suporta opozitia. Gunoaie dictatoriale care au slujitori pe masura lor(vezi cazul digi).

  • Ce se zice în articol e foarte adevărat. O constată oricine e interesat.

   Ca să zici că AUR a fost favorizat de softul de contorizare a voturilor transmise din secțiile de votare trebuie să fii postac plătit. Ceea ce și sunteți.

   AUR a scos în stradă acum 2 zile peste 20.000 de oameni. Asta arată că susținerea din societate este reală și tot mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE