joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATENu zâmbiți: Digi24 afirmă despre sine că „și-a asumat de la bun...

Nu zâmbiți: Digi24 afirmă despre sine că „și-a asumat de la bun început misiunea de a schimba paradigma știrilor prin echilibru, imparțialitate și decență”

Postul Digi24 se relansează, pe 1 decembrie, și profită de ocazie pentru a se prezenta într-o lumină extrem de favorabilă.

Într-un articol publicat pe siteul propriu, Digi24 scrie despre sine că „ și-a asumat de la bun început misiunea de a schimba paradigma știrilor prin echilibru, imparțialitate și decență, redefinind standardele de performanță ale jurnalismului românesc”.

Această afirmație, singură, ar putea stârni zâmbete, date fiind antecedentele postului în ultimii ani.

În ceea ce privește „echilibrul și imparțialitatea”, criticii ar putea arăta că „imparțial”, Digi24 nu a invitat niciun membru AUR la emisiunile politice, ani de zile. Abia recent, președintele AUR, George Simion, a fost invitat la Digi24, după trei ani!

Tot de curând, polițistul Marian Godină a acuzat dur postul, pentru un „experiment stupid” realizat de reporterii Digi24, chiar pe drumurile publice.

Apropo de decență, în timpul grevei profesorilor, Digi24 a titrat că această mișcare de protest „face jocurile Rusiei”.

În acest an, protestatarii aflați în fața Parlamentului pentru PLX-145, i-au apostrofat dur pe cei de la Digi, numindu-i „pro-sistem tot timpul”.

Anul trecut, Digi24 a „redefinit standardele de performanță ale jurnalismului românesc”, difuzând un fake news monstruos: a prezentat o parodie de-acum 14 ani, ca fiind un film realizat acum de propaganda rusească de război.

Până și CTP a criticat momentul, iar în schimb s-a ales cu demiterea de la Digi24.

În ceea ce privește echidistanța politică, în 2021, un consilier al Guvernului a aranjat publicarea de opinii favorabile premierului (pe-atunci) Cîțu pe Digi24. În același timp, despre opoziție se scriau știri complet false, „din greșeală”.

În 2014, o jurnalistă Digi24 intra în atenția națiunii întrebându-l pe liderul Pieței Universității din 1990, Marian Munteanu, dacă…„a fost în Piața Universității” în timpul acelui fenomen.

În articolul de prezentare, Digi afirmă că este orientată „exclusiv spre interesul public”. Dar în 2021, postul a ignorat izbucnirea masivă a protestelor anti-restricții în București și alte orașe mari, stârnind revolta cititorilor.

„Digi24 va continua să promoveze valorile reale din societate”, se afirmă în articol. Cineva s-ar putea întreba dacă satanismul – prezentat în note pozitive aici – este o „valoare reală” pentru societatea românească.

În ceea ce privește audiențele, în 2021 Digi24 era pe locul 10 la nivel național, fiind depășită de Happy Channel, TVR1 sau DigiSport 1.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Digi24 este un vierme european întrodus să “ajute” la pierderea suveranității, integrității și unității naționale. Și acum îmi aduc aminte rahatul pod-casturilor Digi care lăudau planul UE de înrobire a cetățenilor români prin certificate digitale și militau profund pentru toate mizeriile UE care se vor întâmpla. Asta când îl ascultam… Acum am renunțat la televiziune și sunt mult mai informat decât atunci. Mass media oficială din România nu e vreo putere în stat, e doar un apendice al intereselor externe.

  2. Digi24 nu este un post de stiri, el este facut pentru dezinformarea totala. Digi24 supravietuieste datorita complicitatii membrilor CNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE