ACTUALITATEDigi24 a scris „din greșeală”, că doi dintre deputații care s-au dus...

Digi24 a scris „din greșeală”, că doi dintre deputații care s-au dus în audiență la Ambasada Rusiei de la București sunt membri AUR. Organul de presă minte afirmând că eroarea a fost „doar” pe pagina de FB

Digi24 a scris că doi parlamentari ai AUR s-au dus în audiență „la ambasadorul lui Putin la București”, în timp ce în realitate aceștia nu mai erau membri ai formațiunii de peste un an.

Partidul AUR afirmă că titlul folosit de Digi24 la știrea respectivă a fost „înșelător și îi înduce în eroare pe cititori”. Toate acestea au ieșit la iveală după ce AUR a cerut un drept la replică în urma articolului amintit.

„Titlul articolului, în forma distribuită în social media, este înșelător și îi induce în eroare pe cititori. Prin eliminarea prefixului „ex-”, înțelesul sintagmei respective este că doi actuali deputați ai partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-ar fi întâlnit ieri cu ambasadorul Federației Ruse la București, ceea ce este o informație eronată, care a fost propagată cu bună știință. Niciun parlamentar al AUR nu a participat ieri sau în altă zi la vreo întâlnire cu ambasadorul rus.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

După cum au afirmat reprezentanții săi în repetate rânduri, partidul AUR condamnă cu fermitate agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei și solicită aplicarea dreptului internațional.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media

Cele două persoane la care faceți referire în conținut nu mai dețin calitatea de membru AUR, realități obiective care pot fi confirmate în urma unei simple căutări pe google. Ambii domni și-au pierdut, prin excludere, calitatea de membri ai partidului AUR încă de la începutul anului 2021, din motive pe care nu le vom dezvolta aici, dar ușor de aflat în urma unei minime verificări.

Acestea fiind scrise, vă solicităm eliminarea articolului cu titlul eronat de pe rețeaua de socializare Facebook și republicarea acestuia cu titlul corect”, a cerut AUR.

Digi24 a ținut să răspundă, afirmând că totul a fost o greșeală: „Dintr-o eroare, știrea a fost publicată pe pagina de Facebook Digi24 cu un titlu care nu conținea mențiunea că cei doi parlamentari nu mai sunt membri AUR. Ulterior, titlul a fost corectat și pe rețelele sociale”.

Cu toate acestea, linkul original salvat în cache (foto jos), arată că Digi24 a pus în titlul articolului  de pe site, nu doar de pe rețelele sociale, exact formularea incriminată de AUR ca fiind „înșelătoare”.

Reamintim că Digi 24 boicotează partidul AUR încă de la intrarea acestuia în Parlament: niciun membru al acestei formațiuni nu a fost niciodată invitat în studiourile televiziunii lui Cosmin Prelipceanu și Cristian Tudor Popescu.

În 2021, audiența Digi24 a luat-o în jos, televiziunea de știri ajungând pe locul 10 la nivel național, fiind depășită de Happy Channel sau TVR 1. În 2020,  Digi24 era pe locul 7 în același top.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Pe Digi24 il boicotez din principiu insa celelalte canale de stiri le trec in revista mai ales seara. De departe A3 a devenit cea mai gretoasa cu propaganda razboiului. La A3 in 80% din cazuri doar acest subiect il au si intr-un mod insuportabil cu agresivitate emotionala si mai deloc analiza lucida. Dupa afiliere s-au transformat intr-un CNN mai mic dar la fel de scarbos.

  2. La drept vorbind, “din greșeală” și AUR i-a adus în Parlament. În cazul lui Tobă au mai încercat măcar să dreagă busuiocul cerând invalidarea mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate