ACTUALITATEDigi24, televiziune de partid și de stat: Un consilier al Guvernului a...

Digi24, televiziune de partid și de stat: Un consilier al Guvernului a aranjat publicarea de opinii favorabile premierului Cîțu pe Digi24

Un consilier guvernamental a aranjat publicarea de articole laudative la adresa premierului Florin Cîțu pe siteul Digi24, convingând o profesoară universitară americană că este jurnalist la respectiva televiziune.

Alexandru Butiseacă, consilie la cabinetul premierului României, i-a trimis un email profesoarei Deirdre McCloskey, prin care i-a expediat textul lui Florin Cîțu cu care candidează la președinția PNL.

În urma emailurilor, McCloskey a produs două editoriale publicate pe siteul Digi24, în care-l laudă pe Florin Cîțu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Primul editorial a apărut pe 1 iunie, iar al doilea pe 24 august. Butiseacă a negat că s-ar fi legitimat ca jurnalist la Digi24, așa cum susține profesoara americană.

N-am făcut cercetări pentru niciunul dintre editoriale. M-a contactat din România un jurnalist de la Digi24, care mi-a oferit un text în limba engleză, semnat de premier. E vorba de un document intern – nu cred că e secret – al Partidului Liberal. A fost singurul lucru pe care mi l-a trimis ziaristul. Sincer, nu prea citesc lucrări din România“, a spus Deirdre McCloskey, pentru Libertatea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Alexandru Butiseacă mi-a spus că e ziarist la acel site de televiziune, Digi24. Și mi-a trimis un document al Partidului Liberal. Asta mi-a explicat Alexandru și nu mi-a dat foarte multe detalii”, a continuat ea.

Butiseacă neagă că s-ar fi prezentat ca ziarist și spune că n-a făcut decât să promoveze ideile liberale.

„Jurnalist? Să vă arate doamna McCloskey unde am scris eu că sunt jurnalist! Cu Deirdre McCloskey mă ştiu din mediul academic de câţiva ani buni. Am abordat-o în calitate de amic, de cunoştinţă veche. E un om cu care corespondez, având aceeaşi filiaţie de idei, ca să zic aşa.“, a spus consilierul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dar șefa siteului Digi24, Adriana Duțulescu, nu a negat că Butiseacă ar fi colaborator al organului de presă. În mod normal, colaborarea dintre un oficial al Guvernului și un trust de presă particular ar trebui să intre în sfera conflictului de interese.

„Fiind o întrebare venită de la un competitor direct pe piaţa presei online, este de la sine înțeles că fluxurile interne şi de comunicare cu cititorii şi autorii externi nu sunt de interes public“, a spus ea pentru Digi24.

Siteul Digi24 are o rubrică de opinii unde publică, în mare parte, politicieni de la PNL și USRPLUS.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate