luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEViral: O carte pentru copii de la Cărturești îi îndeamnă pe micuți...

Viral: O carte pentru copii de la Cărturești îi îndeamnă pe micuți să devină semivegetarieni ca să „nu epuizăm solul”. Reacția lui Daniel Funeriu: Agresiunea wokeistă asupra şcolii este pericolul numărul 1

Cunoscutul bucătar, gastronom și blogger, Adi Hădean, a publicat pe facebook o captură dintr-o pagină dintr-o carte pentru copii, în care se vorbește despre alimentație.

Conform imaginilor, micuții sunt învățați că trebuie să consume mai puține produse de origine animală și mai multe vegetale pentru că „creșterea animalelor necesită o mare cantitate de apă”.

Conform autorului cărții, în „2050 va fi mai puțină apă pe Pământ pentru mulți oameni”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe viitor, celor mici li se spune că „trebuie să fim flexitarieni și să mâncăm 80% hrană de origine vegetală și 20% de origine animală”.

Flexitarianismul se mai numește semivegetariasm. Nici insectele nu scapă. Autorul francez spune că „proteinele din insecte ar putea fi de folos în felurile de mâncare ce necesită proteine de origine animală”.

Comentând fotografia, Adi Hădean, s-a arătat întristat de ceea ce-a găsit și ceea ce numește „agenda verde”.

„Și cum treceam azi prin Cărturești să ne cumpărăm niște cărți, am ajuns și la zona de cărți pentru copii. Am văzut o carte semnată de Thierry Marx, chef francez cu multă experiență și cu două stele Michelin pe unul dintre restaurantele sale. Am deschis la întâmplare, iar ce am citit nu m-a bucurat. Am senzația că agenda politică “verde” e împinsă tot mai tare spre mințile foarte tinere (mișcare deșteaptă, de bună seamă, că dacă vrei să obții un anume tip de mentalitate în 20-30 de ani, te duci cu semințele ei acolo unde e ogorul gata pentru semănat). Da, consider că-i bine să ne educăm în sensul grijii față de planetă, față de resurse, față de sol și față de animale, dar nu cred că veganismul este soluția. Și dacă nu scrie în pagina asta că e mai bine să fim vegani, o să scrie în următoarea, sunt convins de asta. De niște ani încoace, ni se inoculează ideea că zootehnia e rea, că e poluantă și periculoasă (vezi cât de multă apă beau vacile, mai și bășesc gaze cu efect de seră), dar sunt ignorate efectele devastatoare ale cultivării intensive a cerealelor, plantelor de soia sau porumbului, reducerea cu bună știință a biodiversității prin promovarea unor soiuri de plante pe baza criteriului “cea mai lungă viață la raft”, etc. Nu vreau să vorbesc prostii, în sensul că prefer să fiu documentat, motiv pentru care o să încep cât de curând discuții cu specialiști din agricultură, și n-o să țin pentru mine ce aflu. Pentru că eu nu cred că-i așa cum ni se spune și după experiența ultimilor trei ani, am început să fiu extrem de reticent la sugestiile bogaților lumii despre cum ar trebui să trăim și la ce ar mai trebui să renunțăm ca să fie bine”, a scris Hădean.

Fotografia a căpătat viralitate, fiind distribuită și de fostul ministru al educației, Daniel Funeriu. Acesta a spus că este vorba de woke-ism, cu care sunt îndoctrinați copiii.

„Eu vă tot spun că agresiunea wokeistă asupra şcolii este pericolul numărul 1. Peste 10 ani o să vă pară rău că nu mi-ați dat dreptate şi că nu ați luptat împotriva acestei agresiuni”, a scris Funeriu.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate