luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEPrimarul din Carei (UDMR) se opune instalării unei efigii cu Mihai Viteazul...

Primarul din Carei (UDMR) se opune instalării unei efigii cu Mihai Viteazul pe clădirea municipalității, pentru că ar afecta „caracterul sobru” al acesteia

Primarul din Carei, Eugen Kovacs (UDMR) se opune inițiativei de a se instala o reprezentare a figurii lui Mihai Viteazul (foto) pe clădirea municipalității.

Demersul aparține Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” din Ploiești, care își dorește marcarea localităților prin care a trecut marele Domnitor: Carei, Ardud, Satu-Mare, Mediesul-Aurit și Negrești-Oaș.

Singurul primar care s-a opus este Kovacs, de la Carei. Proiectul, intitulat „Drumul cetăților sătmărene”, este inițiat și finanțat de SMV Ploiești, iar autoritățile publice invitate sa ia parte la program sunt beneficiare directe ale includerii localităților respective în acest proiect istoric, fără obligații financiare sau de alta natura.

Buletin de Carei crie că explicația Primarului este una puerilă: acest demers ar duce la afectarea „caracterului sobru” al celor două clădiri propuse.

Primarul a scris că „Primăria” cât și „Castelul Caroli (Coroiu)” – celălalt loc propus pentru efigie – că un astfel de monument ar afecta „caracterul sobru” al clădirilor și „nu dorim să le umple fațadele cu diverse plăci și efigii”.

În răspunsul oficial al Primarului, acesta afirmă că e deranjat de faptul că a aflat de demers dintr-un „blog familial”, deși în realitate este vorba despre publicația Buletin de Carei, critică cu el.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate