sâmbătă, martie 2, 2024
ACTUALITATESenatorul Claudiu Târziu, despre schimbările propuse de Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu continuă...

Senatorul Claudiu Târziu, despre schimbările propuse de Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu continuă opera de demolare totală a învățământului românesc. Nu se mai dorește formarea de cetățeni ai României, adulți cu caracter și cultură generală

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național al AUR, a criticat vehement schimbările propuse de Ministerul Educației pentru sistemul de învățământ românesc.

Claudiu Târziu afirmă că aceste modificări radicale au ca scop „deformarea caracterelor” copiilor, iar nu formarea de cetățeni ai României.

„Sorin Cîmpeanu continuă opera de demolare totală a învățământului românesc. Ultimele propuneri de „reformă” vizează schimbarea profundă a misiunii profesorului. Se dorește ca acesta să devină un facilitator al învățării de tip copy/paste.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Cu fiecare propunere de reforma a învățământului se coboară din ce în ce mai jos. Standardele sunt tot mai scăzute, materiile diluate, irelevantul devine prioritar. Nu se mai dorește formarea de cetățeni ai României, adulți cu caracter și cultură generală. Școala tinde să devină nu un loc al formării, ci al deformării caracterelor; nu al înălțării spirituale și culturale, ci al debusolării cu program; nu al pregătirii pentru viață, ci al îndoctrinării ideologice.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Renașterea României trebuie să înceapă cu reluarea controlului asupra educației copiilor acestei țări”, a scris senatorul Claudiu Târziu (AUR) pe contul său de Telegram.

Reamintim că nu doar opoziția politică a criticat experimentele radicale propuse de ministrul Sorin Cîmpeanu, ci și specialiști în educație precum prof. Mircea Miclea, prof. Constantin Cucoș sau istoricul Mircea Platon. Judecătoarea Adriana Stoicescu a fost și ea printre criticii acestor schimbări.

Printre noutăți, enumerăm: împărțirea anului școlar în cinci module, în loc de trei semestre, vacanțe variabile pentru a descongestiona traficul, renunțarea la tablă în schimbul unor ecrane uriașe, eliminarea tezelor, transformarea profesorului în „facilitator către online”, etc.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Cînd după nici măcar un an de școală copiii de-abia așteaptă terminarea orelor sau venirea vacanței ceva este rău pînă-n măduva oaselor cu acest sistem ce-i la fel peste tot în lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE