duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEUn magistrat CRITICĂ dur noile schimbări din educație: Și uite așa, în...

Un magistrat CRITICĂ dur noile schimbări din educație: Și uite așa, în câțiva ani, vom putea scoate indicatorul de la intrarea în țară. Să nu mai scrie ”România”, ci „Anexă a continentului. Sursă de spălători competenți de vase/podele”

Judecătoarea Adriana Stoicescu este cea mai recentă personalitate care critică reformele din sistemul de învățământ pe care le-a anunțat ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

Ea afirmă că noile schimbări din educație vor conduce la un analfabetism masiv, precum și la pierderea identității naționale.

„Peste zece ani, un prezentator TV țâfnos va anunța că 10% din populația țării este ÎNCĂ alfabetizată, astfel încât sunt necesare măsuri urgente ca această stare să înceteze.
Cei ce citesc vor fi decretați dușmani ai poporului, piedici în calea luminoasă a progresismului elitist”, a scris Adriana Stoicescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Nu vreți voi să închidem școala de tot?

Îl lăsăm pe Ghiță birtașul să îi învețe pe copii să socotească.
Zoițica, ospătărița, îi va învăța alfabetul, cât să scrie o comandă.
De doctori nu avem nevoie, că ne tratăm cu toții cu bicarbonat de sodiu și rostopască.
De stomatolog nu poate fi vorba, oricum nu ne spălăm pe dinți, așa că vor cădea de la sine.
Dascălii, dă-i încolo.
Ce nevoie să ai de un prăpădit care cară după el o geantă jerpelită, plină de cărți?
Măcar așa, dacă închidem școlile, nu mai cade niciun un prunc în latrină.
Nu mai consumăm curent și gaz, o fi mulțumită Coana Ioropa de noi.
Totuși, zic să păstrăm o școală doctorală.
Lângă Fratelli sau Bamboo, poate vor fetele cochetele și cefele late să pună de o mică diplomă, pe care să o coloreze frumos și să o înrămeze.
Nu cred că există în lumea asta ură mai mare față de carte și educație, față de dascăli și rolul lor, ca pe meleagurile mioritice, în unele sfere…
Nu cred că mai există în lumea asta o țară în care ideea de cultură să provoace o atât de mare aversiune.
Peste zece ani, un prezentator TV țâfnos va anunța că 10% din populația țării este ÎNCĂ alfabetizată, astfel încât sunt necesare măsuri urgente ca această stare să înceteze.
Cei ce citesc vor fi decretați dușmani ai poporului, piedici în calea luminoasă a progresismului elitist.
Și uite așa, în câțiva ani, vom putea scoate indicatorul de la intrarea în țară, precum își doresc, cu ardoare, unii.
Să nu mai scrie ”România”, ci ”Anexă a continentului. Sursă de spălători competenți de vase/podele”, a comentat Adriana Stoicescu.

Schimbările anunțate de ministerul Educației, printre care împărțirea anului școlar în cinci module, în loc de trei semestre, vacanțe variabile, renunțarea la tablă în schimbul unor ecrane uriașe, eliminarea tezelor, au fost criticate de specialiști în educație.

Istoricul Mircea Platon, fostul ministru Mircea Miclea, prof. Constantin Cucoș (expert în științele educației) dar și partidul AUR au afirmat că schimbările vor avea efecte catastrofale asupra școlii românești.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate