luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Senatorul Claudiu Târziu (AUR) spune că în ciuda sacrificiilor făcute...

VIDEO | Senatorul Claudiu Târziu (AUR) spune că în ciuda sacrificiilor făcute de România pentru a ajuta Ucraina, Kievul continuă politica de asimilare forțată și de dezbinare a minorității românești

Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senatul României, a declarat că Ucraina continuă o politică de asimilare forțată a românilor din această țară, în ciuda ajutorului consistent pe care țara noastră l-a oferit Kievului, de la începutul războiului cu Rusia.

Senatorul AUR a explicat că în ciuda acestui sprijin consistent, Ucraina a închis școli românești, continuă să susțină că ar exista o „limbă moldovenească” și un „popor moldovenesc” diferite de cele românești.

„În ciuda eforturilor majore făcute de România pentru a ajuta Ucraina, de la începutul conflictului din Ucraina, dinspre Ucraina nu a existat niciun fel de semn de bunăvoință față de minoritatea românească de pe teritoriul ei.

În ultimele decenii, Ucraina a închis nu mai puțin de 205 școli în limba română. Ucraina nu recunoaște minoritatea română: a denumit-o moldovenească, tocmai pentru a o priva de drepturile ei firești și de a-i asigura drepturile firești pe care noi le asigurăm minorității ucrainene din România.

Continuă asimilarea forțată a minorității române de pe teritoriul ei, continuă o politică de dezbinare a comunității române de pe teritoriul ei. Mai scurt spus, Ucraina își continuă politica pe care o ducea și-n timpul regimului comunist, atunci când făcea parte din imperiul numit URSS.

Ucraina nu a luat nicio măsură pentru a modifica legislația care prevede unei așa-zise limbi moldovenești, a unei așa-zise minorități moldovenești diferite de cea română, așa cum procedează Moscova și regimul marionetă de la Moscova.

Am făcut și facem sacrificii pentru a ajuta Ucraina. În ciuda acestui sprijin consistent, Kievul aplică în continuare etnicilor români un tratament incorect.

În aceste condiții, să decidem acordarea unui împrumut garantat de statele membre, irevocabil, este un semn de imaturitate politică, de slăbiciune și în ultima instanță, de prostie politică”, a spus Târziu.

Senatorul a declarat că statul român a abandonat complet minoritatea românească din Ucraina, în timp ce face eforturi financiare însemnate pentru refugiații din Ucraina.

„Dacă noi nu vom face promisiuni asupra Ucrainei să-și respecte angajamentele internaționale, să-și respecte promisiunile față de statele care o sprijină activ în toate modurile posibile și mai ales să-și respecte promisiunile față de România. Noi facem sacrificii uriașe, nu doar prin ajutoarele pe care le trimitem în Ucraina, ci și prin asigurarea unui trai, a unei dezvoltări a refugiaților ucraineni de pe teritoriul românesc. Am mai vorbit despre asta și am spus că nu este normal ca noi să cheltuim mai mult pentru ucrainenii refugiați aici decât pentru cetățenii români din România sau din alte părți ale lumii.

Dovediți o lipsă de responsabilitate față de comunitatea română din Ucraina, care este astăzi absolut abandonată”, a concluzionat el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE