ȘTIRIPe 15 iunie are loc „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea...

Pe 15 iunie are loc „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal” sub patronajul Academiei Române și al Patriarhiei

Marți, 15 iunie, la Mănăstirea Putna va avea loc deschiderea manifestărilor aniversare „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”.

Manifestările „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal” sunt organizate sub patronajul Academiei Române și al Patriarhiei Române și sunt dedicate aniversării a 150 de ani de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni și de la Primul Congres al Studenților Români de Pretutindeni, care au avut loc la Mănăstirea Putna, în 15–16 august 1871, informează un comunicat de presă.

Cele două evenimente din 1871 au fost organizate de către studenții români de la Viena, reuniți în asociația „România Jună”, cu sprijinul studenților români din alte centre universitare și al multor români cu râvnă pentru unitatea neamului. Un rol deosebit de important în organizare l-a avut Mihai Eminescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Program:

11:00-11:30 Slujba de pomenire a poetului Mihai Eminescu

Depunere de jerbe de flori la statuia lui Mihai Eminescu

Deschiderea manifestărilor

Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal

11:30-11:45 Responsabilitatea față de un ideal continuu – unitatea națională

  • Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților
  • Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava
  • Melchisedec Velnic, Starețul Mănăstirii Putna

11:45-12:15 Premierea câștigătorilor Concursului de recitare a liricii eminesciene „La Putna”, ediția a VII-a

12:15-12:25 Recital Grupul Școlii Gimnaziale „Mitropolit Iacob Putneanul” Putna, condus de profesor Mircea Aanei

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vernisajul expoziției „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”,  Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”

 12:40-12:50 Recital vioară și pian susținut de Diana Păstru și Johannes Raimund Onesciuc

12:50-13:10 Recital Corala „Ciprian Porumbescu”, dirijor preot Lucian Tablan

13:10-13:40 Prezentarea expoziției:

Niculai Barbă, Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava

Prof. dr. Adrian Alui Gheorghe

Evenimentul de deschidere face parte din seria manifestărilor aniversare cuprinse în Acordul de asociere între Județul Suceava prin Consiliul Județean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Centrul Cultural „Bucovina”, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Comuna Putna prin Consiliul local al comunei Putna și Mănăstirea Putna din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pentru organizarea și desfășurarea activităților de aniversare a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna”.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Evenimentul va fi transmis video pe paginile de Facebook ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Mănăstirii Putna, cu sprijinul Sectorului Media al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

https://www.serbareputna150.ro/

https://www.facebook.com/SerbarePutna150

https://www.instagram.com/serbareputna150/

https://twitter.com/SerbarePutna150

https://www.youtube.com/channel/UCLmLCR9_NMPx-_sQ7mdqmCQ

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate