vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEZile de AUR pentru sportul românesc: după David Popovici, succese și la...

Zile de AUR pentru sportul românesc: după David Popovici, succese și la canotaj și gimnastică

Zile însorite pentru sportul românesc. Sportivii și sportivele din țara noastră au repurtat succese la canotaj, natație și gimnastică.

Astfel, după ce David Popovici a devenit campion european și a stabilit noul record mondial al probei de 100 metri liber, sportivii tricolori au reușit performanțe și în alte competiții.

Lotul României de canotaj a obținut cinci medalii de aur și trei de bronz la Campionatele Europene de la Munchen. Ultima medalie de aur a tricolorilor a fost obținută de echipajul 8+1 feminin (W8+), duminică.

Echipajul României este compus din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu.

Medalia de argint a fost cucerită de echipa Marii Britanii, iar bronzul i-a revenit echipei din Țările de Jos.

România a cucerit medalii în finalele de sâmbătă, trei de aur, la dublu rame, feminin (Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu) şi masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan), precum şi la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi trei de bronz, la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci) şi patru vâsle masculin (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Marian Enache).

Duminică, Ionela Cozmiuc a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle, categorie uşoară.

Sursa foto: F R Gimnastica

Sportivii noștri s-au descurcat bine și la sol, nu doar pe apă. Astfel, delegația României a cucerit, duminică, două medalii de aur şi două de bronz, în finalele pe aparate, la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru junioare de la Munchen.

Sabrina Maneca-Voinea a luat aurul la sărituri, cu media de 13,250 puncte, după 12.900 la prima săritură şi 13,600 la a doua.

Amalia Puflea a obţinut şi ea aurul la sol, cu 13,233 puncte, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea (foto mai sus)a câştigat bronzul, cu 12,966, argintul revenind italiencei Viola Pierazzini, cu 13,200.

O medalie de bronz a cucerit şi Amalia Puflea, în finala de la bârnă, cu 12,400, iar Amalia Ghigoarţă a încheiat pe locul 6, cu 11,866 puncte. Ghigoarţă a încheiat pe locul 8 (ultimul) în finala de la paralele, cu 11,900.

Bilanţul junioarelor (2-2-2) este completat de medalia de argint în concursul pe echipe şi de argintul Amaliei Ghigoarţă, la individual compus, notează Agerpres.

În 2020, la Europenele de la Mersin (Turcia), România a luat aurul în toate probele la junioare, pe echipe, individual şi pe aparate (Ana Maria Bărbosu – cinci titluri, la individual compus şi pe aparate, Maria Ceplinschi a obţinut medalii de argint la individual şi sol, iar Andreea Preda a luat bronz la bârnă).

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE