ACTUALITATEParlamentul European cere interzicerea recunoașterii faciale și a inteligenței artificiale

Parlamentul European cere interzicerea recunoașterii faciale și a inteligenței artificiale

Într-o rezoluție adoptată cu o majoritate covârșitoare, deputații europeni au mai cerut și interzicerea bazelor de date private de recunoaștere facială, precum cele utilizate de controversata companie Clearview AI, conform Mediafax.

De asemenea, Parlamentul European susține ideea Comisiei Europene, în proiectul său de lege privind AI (inteligența artificială), de a interzice orice sistem de tip „scoring social” (scor social), precum cel lansat de China, care evaluează gradul de încredere al cetățenilor pe baza comportamentului lor, în urma unei supravegheri exagerate realizate prin tehnologie.

„Aceasta este o victorie uriașă pentru toți cetățenii europeni.”, a declarat Petar Vitanov (S&D), autorul rezoluției.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Rezoluția, deși are doar caracter de recomandare, trimite un semnal puternic cu privire la modul în care Parlamentul va vota în cadrul negocierilor viitoare ale legii privind inteligența artificială.

Propunerea de lege a Comisiei Europene restricționează utilizarea identificării biometrice de la distanță, inclusiv a tehnologiei de recunoaștere facială, în locurile publice, cu excepția cazului în care este vorba de combaterea infracțiunilor, cum ar fi răpirile și terorismul.

Totuși, mai mulți europarlamentari solicită o interdicție completă a sistemului de recunoaștere faciale, chiar dacă acest fapt este în contradicție puternică cu politicile implementate în unele țări membre ale Uniunii Europene, care sunt dornice să folosească aceste tehnologii pentru a-și consolida aparatele de securitate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. De ce au bagat inteligența artificială in asta nu inteleg. Inteligența artificială este un alogaritm care emuleaza un comportament poate fii folosit in functie de alogaritm in diverse situati, ca nu emuleaza corespunzator este alta poveste . EU nu interzice folisirea inteligența artificială ci doar folosirea lui in anumite aplicatii in cazul de fata scoring social folosit in China cu succes.
    Titlul nu corespunde cu continutul ar trebui stersa utima parte din titlu “și a inteligenței artificiale”

  2. acum se respinge, in viitorul apropiat se va admite. pas-cu-pas. blackrock sorosh in tot si in toate. deja legislatia este transhate la cedo-sorosh. ro-exit si unirea tarilor independente estice. DE CE ROMANIA NU FACE PARTE DIN GRUPUL DE LA VISEGRAD ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...