Deputatul AUR Dan Tănasă a readus în dicuție problemele românilor din județele Harghita și Covasna, „teritorii dominate” de UDMR, cu știința parlamentarilor PNL, PSD și USR.
„De 32 de ani, românii din Transilvania sunt abandonați. Despre problemele lor se vorbește puțin și se face și mai puțin. PSD și PNL au fost participat constant la diminuarea comunității de români din Harghita și Covasna, UDMR fiind mereu la guvernare, ocupând cele mai importante funcții din Executiv.
Condamn această slugărnicie a PNL, PSD, USR și solicit instituirea unor politici publice care să protejeze firavele comunități românești. A sosit timpul ca România să se manifeste ca un stat suveran, inclusiv în județele Harghita și Covasna”, s-a exprimat deputatul Dan Tănasă, în plenul Camerei Deputaților.
El este cel care a propus înființarea unei subcomisii la Camera Deputaților pentru soluționarea problemelor românilor din Mureș, Covasna și Harghita.
„Dacă se poate pentru etnicii maghiari, se poate pentru etnicii romi, foarte bine, eu zic că se poate şi pentru eticii români, care sunt într-o situaţie numeric minoritară în Harghita, Covasna, Mureş”, a menționat deputatul AUR Dan Tănasă, potrivit G4media.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Românii din județele Mureș, Harghita și Covasna se plâng, adesea, că întâmpină probleme de comunicare în limba română în școli, instituții publice și chiar magazine sau restaurante. Totodată, ei s-au arătat nemulțumiți de unele investiții ale Guvernului de la Budapesta pe teritoriul României, dar cu beneficii directe doar asupra etnicilor maghiari.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Una dintre cele mai criticate investiții este derularea Programului de Dezvoltare Economică a Ardealului sub denumirea „Kos Karoly” , prin care guvernul maghiar a alocat zeci de milioane de euro pentru agricultorii unguri din România.
Într-o adresă remisă evzdetransilvania.ro, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că între Ungaria și România nu a existat un acord ca aceste investiții să de desfășoare în județele din Transilvania.