joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEDeputatul Dan Tanasă, plângere penală împotriva companiilor sancționate de pe piața imunoglobulinelor....

Deputatul Dan Tanasă, plângere penală împotriva companiilor sancționate de pe piața imunoglobulinelor. Sunt acuzate de înșelăciune și ucidere din culpă

Deputatul AUR de Mureş Dan Tanasă a depus la Ministerul Public un denunţ penal îndreptat împotriva companiilor de pe piaţa imunoglobulinelor sancţionate de către Consiliul Concurenţei cu amenzi în valoare totală de 71 milioane euro. Deputatul face acuzaţii de înşelăciune şi ucidere din culpă, informează un comunicat de presă publicat pe siteul Camerei Deputaților.

Deputatul AUR Dan Tănasă a anunţat, vineri, că a depus o plângere penală care vizează companiile sancţionate de pe piaţa imunoglobulinelor.

„Solicit să fie efectuate în cauză investigaţii prealabile după care să fie începută urmărirea penală urmată de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva companiilor menţionate, persoane juridice cu sediul în state europene şi cu activitate comercială în România, precum şi împotriva angajaţilor şi adminitratorilor direct implicaţi, care se vor stabili în cursul anchetei că sunt responsabili pentru săvârşirea infracţiunilor de: Înşelăciune prevăzută de art. 244 din Codul Penal; Ucidere din culpă prevăzută de art. 193 din Codul Penal”, a transmis Dan Tănasă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta consideră că faptele sesizate şi investigate de către Consiliul Concurenţei implică şi o latură penală.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Discutăm despre pierderea unor vieţi omeneşti prin culpa asumată de către aceste companii care au refuzat să furnizeze medicamentele vitale în condiţiile legii şi ale pieţei libere (…) Este inacceptabil modul în care au fost sacrificate vieţi umane, în perioade de criză pentru profitul meschin al unor companii gigant din domeniul farmaceuticelor. Vom veghea la respectarea legii şi la protejarea cetăţenilor români în faţa acestor abuzuri!”, a mai adăugat Dan Tanasă.

Consiliul Concurenţei a anunţat, în 15 februarie, că a sancţionat cinci companii farmaceutice, furnizoare de imunoglobuline şi alte medicamente derivate din plasma umană, precum şi asociaţia reprezentativă a sectorului producătorilor de terapii cu proteine plasmatice – PPTA (Belgia) cu amenzi în valoare totală de 353.393.694 lei (aproximativ 71 milioane euro), în urma unei investigaţii declanşate în 2018.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE