sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre despăgubirile în cazul reacțiilor adverse după vaccinare:...

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre despăgubirile în cazul reacțiilor adverse după vaccinare: Vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit

Campania de vaccinare împotriva covid a început, duminică, în România, însă autoritățile nu au informat nici până la această dată ce se întâmplă în cazul persoanelor care vor avea reacții adverse după vaccinare.

Întrebat dacă vor fi acordate despăgubiri persoanelor care vor prezenta reacții adverse după vaccinare, duminică, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a evitat să ofere un răspuns clar.

„Mai întâi trebuie spus că în fiecare centru există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri, sigur pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse.

Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit”, a spus Vlad Voiculescu, transmite News.ro.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătății a fost întrebat și despre o eventuală Ordonanță de urgență pentru acordarea acestor despăgubiri, Vlad Voiculescu a răspuns:

„Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare.  Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”.

Reamintim că, în America, guvernul federal american a acordat unor companii precum Pfizer şi Moderna imunitate pentru situaţiile în care apar reacții adverse.

Americanii care vor avea reacții adverse după vaccinare nu vor putea da în judecată companiile Pfizer şi Moderna, de o imunitate similară beneficiind și Administrația pentru Medicamente și Alimente, în cazul în care impune vaccinarea ca o condiție pentru angajare.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Despăgubirile în cazul reacțiilor adverse după vaccinare? Da,un mort si un ministru bagat in puscarie. Asa este normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE