ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre despăgubirile în cazul reacțiilor adverse după vaccinare:...

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre despăgubirile în cazul reacțiilor adverse după vaccinare: Vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit

Campania de vaccinare împotriva covid a început, duminică, în România, însă autoritățile nu au informat nici până la această dată ce se întâmplă în cazul persoanelor care vor avea reacții adverse după vaccinare.

Întrebat dacă vor fi acordate despăgubiri persoanelor care vor prezenta reacții adverse după vaccinare, duminică, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a evitat să ofere un răspuns clar.

„Mai întâi trebuie spus că în fiecare centru există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri, sigur pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse.

Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit”, a spus Vlad Voiculescu, transmite News.ro.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătății a fost întrebat și despre o eventuală Ordonanță de urgență pentru acordarea acestor despăgubiri, Vlad Voiculescu a răspuns:

„Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare.  Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”.

Reamintim că, în America, guvernul federal american a acordat unor companii precum Pfizer şi Moderna imunitate pentru situaţiile în care apar reacții adverse.

Americanii care vor avea reacții adverse după vaccinare nu vor putea da în judecată companiile Pfizer şi Moderna, de o imunitate similară beneficiind și Administrația pentru Medicamente și Alimente, în cazul în care impune vaccinarea ca o condiție pentru angajare.

 

1 COMENTARIU

  1. Despăgubirile în cazul reacțiilor adverse după vaccinare? Da,un mort si un ministru bagat in puscarie. Asa este normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite