duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEDaniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, vrea excluderea medicilor care au păreri „nevalidate...

Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, vrea excluderea medicilor care au păreri „nevalidate științific”. Coriu este un abonat la sponsorizări de la Big Pharma: Doar în ultimii patru ani a încasat sume enorme de la producători de medicamente și vaccinuri

Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, vrea excluderea medicilor care „prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific, iar prin informaţiile transmise poate duce în eroare populaţia în privinţa stării de sănătate şi poate periclita sănătatea publică”, informează un comunicat de presă, citat de News.ro

Vorbind despre dezbaterea „Medicină bazată pe dovezi sau dictatură cu faţă medicală?” desfășurată la sfârșitul săptămânii în Parlament, Coriu a spus că în „situații similare”, „structurile abilitate ale CMR au demarat anchete disciplinare, proceduri care sunt în curs de desfăşurare, în diferite etape”.

„În concordanţă cu mesajele transmise în mod repetat, în situaţii similare, Colegiul Medicilor din România face apel la o comunicare responsabilă în privinţa tratamentelor pentru COVID-19, precum şi a altor afecţiuni, implicit asupra modului în care sunt prezentate experienţe subiective, fie că acestea au ca sursă invocată activitatea profesională a medicilor, fie că sunt amintite în spaţiul public ca situaţii personale, prin care o persoană ar fi trecut în calitate de pacient. Colegiul Medicilor din România subliniază şi faptul că astfel de dezbateri nu trebuie cu atât mai mult să fie folosite cu scopul de a promova imaginea, interesele sau perspectivele unor partide politice. În situaţii similare celor descrise mai sus, structurile abilitate ale CMR au demarat anchete disciplinare, proceduri care sunt în curs de desfăşurare, în diferite etape”, arată comunicatul de presă al Colegiului Medicilor din România, citat de News.ro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Daniel Coriu afirmă că instituția sa face apel la gândirea critică, dar totuși critică o dezbatere la care nu a luat parte.

„Responsabilitatea cadrelor medicale vizează atât actul medical în sine, cât şi modalitatea de a comunica informaţii menite să influenţeze succesul unui tratament. Recomandarea nu încalcă sub nicio formă dreptul la liberă exprimare şi la liberă informare, ci susţine un comportament cu rol educaţional, asociat cultivării şi promovării gândirii critice şi a metodei ştiinţifice. În concluzie, Colegiul Medicilor din România face apel la toţi medicii români să practice o medicină bazată pe dovezi şi să recomande tratamente în baza ghidurilor şi a protocoalelor terapeutice, precum şi să comunice responsabil în spaţiul public cu privire la toate afecţiunile medicale”, conchide sursa menţionată.

Reacția lui Coriu vine după ce un ONG fondat de un activist politic USR a cerut sancționarea participanților la dezbaterea „ „Medicină bazată pe dovezi sau dictatură cu faţă medicală?”  organizată la finalul săptămânii în Parlament.

Cine-l ghidează pe Daniel Coriu?

În comunicatul mai sus menționat, Daniel Coriu vorbește despre faptul că instituția pe care o conduce susține „un comportament cu rol educaţional, asociat cultivării şi promovării gândirii critice şi a metodei ştiinţifice”.

Din păcate, însă, Daniel Coriu preferă gândirea critică, dar numai când este vorba despre punerea sub semnul îndoielii a altora, nu și a companiilor de medicamente și de vaccinuri care-l sponsorizează pe domnia sa.

Conform declarațiilor publice, dr. Daniel Coriu a fost sponsorizat, doar în ultimii patru ani, cu sume colosale de companiile producătoare de medicamente și vaccinuri.

Numai în 2018, Daniel Coriu a fost sponsorizat cu peste 138.500 de lei de la companii precum Johnson&Johnson (producător de vaccin antiC19), Sandoz, Novartis sau Takeda.

În 2019, același domn care încurajează gândirea critică, a primit peste 78.000 de lei de la concernuri precum Novartis, Johnson&Johnson (producător de vaccin antiC19), Roche, Novo Nordisk Farma, Takeda, etc.

Anul 2020, cel al începutului pandemiei, a fost mai sărac pentru domnul doctor Coriu: a primit „doar”  48.500 de lei din sponsorizări. În lista generoșilor și deloc interesaților donatori a apărut și concernul Sanofi.

În 2021 a fost și mai sărac: dr. Coriu a încasat doar 16.878 de lei de la Labormed Pharma Trading și Accord Healtcare.

În total, din 2018 până în 2021, dr. Daniel Coriu a încasat peste 281.800 de lei de la companii de medicamente și producători de vaccinuri. Peste 56.000 de euro.

În declarația de avere a domnului Coriu Daniel din 2017, figurează inclusiv venituri de la Pfizer, de 74 950 de lei. Pfizer fiind unul dintre beneficiarii economici ai pandemiei din ultimii doi ani. În 2022, compania Pfizer a reușit un venit record de 100 de miliarde de dolari.

Cu alte cuvinte, pentru dr. Coriu a fost și este foarte productiv să recomande ghidurile și „protocoalele terapeutice” promovate de Big Pharma.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

 1. Colegiul Medicilor este reputat pentru cum mușamalizează situații criminale de MALPRAXIS.
  Adică NU își face datoria ci trădează pacienții distruși de medici șpăgari, indiferenți și incompetenți distrug vieți.

  In schimb politrucii folosesc CM ca să pedepsească tocmai medicii critici și conștienți, și devină instanță de cenzură și Coriu, om fără conștiință morală și multiplu șpăgar abonat la industria farma, le execută

 2. Susțin!
  Toată medicina modernă/rockefelleriană este neștiințifică! O singură lege specifică, una singură!
  Nici măcar „microbii îmbolnăvesc” nu se poate demonstra. Dimpotrivă de cîte ori au încercat n-au putut nicicum să facă bietele organisme să îmbolnăvească, să omoare.

 3. Domnule…asta cu teorii nevalidate stiintific, informatii medicale false, etc incepe sa sune precum “valorile europene”:

  – nimeni nu mai stie care sunt
  -a ramas coaja, denumirea, umpluta de un continut total diferit de cel initial
  -aceasta coaja e folosita doar ca lozinca.

  Astia cam compromit tot ce ating.
  Am tot vazut articole infecte in ultima perioada, unul chiar pe ziaruldeiasi (o alta publicatie purulent-progresist-G4medista).
  Hai sa vedem, in mod punctual: care sunt acele informatii false? Informatia falsa vs informatia reala. Nu denumiri persiflante, gen “teorii ale conspiratiei”, “fake-news” etc..

  Apropo, cand un om zice nu ma vaccinez pentru ca am vazut ca sunt reactii adverse nu e “conspiratie”. E precautie din partea lui si lipsa de proprietate a termenilor din partea analfabetilor functionali din presa..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE