vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEAmericanii nu pot reclama în instanță reacțiile adverse la vaccinul anti-covid și...

Americanii nu pot reclama în instanță reacțiile adverse la vaccinul anti-covid și nici impunerea vaccinării ca o condiție pentru angajare

Americanii care vor avea reacții adverse după vaccinare nu vor putea da în judecată companiile Pfizer şi Moderna, de o imunitate similară beneficiind și Administrația pentru Medicamente și Alimente, în cazul în care impune vaccinarea ca o condiție pentru angajare.

Americanii care vor suferi efecte adverse grave din cauza vaccinului pentru covid nu vor putea să reclame acest lucru în instanţe, au declarat joi avocaţi citaţi de CNBC, transmite News.ro.

Potrivit sursei citate, guvernul federal american a acordat unor companii precum Pfizer şi Moderna imunitate pentru situaţiile în care apar reacții adverse.

„Este foarte rar să fie aprobată o imunitate acoperitoare. De obicei nu se oferă companiilor farmaceutice o protecţie legală atât de mare”, a declarat Rogge Dunn, avocat din Dallas specializat în litigii de muncă, informează sursa citată.

Totodată, americanii nu vor putea da în judecată Administraţia pentru Medicamente şi Alimente şi nici pe angajatorii lor, dacă aceştia din urmă vor impune vaccinarea ca o condiţie pentru angajare.

Reamintim că o asistentă medicală de la Bartlett Regional Hospital din statul american Alaska, fără alergii și care nu mai intrase vreodată în șoc anafilactic, a dezvoltat o reacție alergică severă după ce a primit vaccinul Pfizer.

Deasemenea, Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) i-a avertizat pe cetăţenii cu un istoric semnificativ de alergii să evite vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech împotriva covid, după ce doi medici britanici au intrat în șoc anafilactic imediat după vaccinare.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE