marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEPe fondul tensiunilor comerciale între China şi SUA, angajaţilor chinezi de la...

Pe fondul tensiunilor comerciale între China şi SUA, angajaţilor chinezi de la stat li se interzice utilizarea iPhone-urilor

China a extins în ultimele săptămâni restricţiile existente privind utilizarea iPhone-urilor de către angajaţii statului şi a cerut  personalului din unele agenţii guvernamentale centrale să nu mai folosească telefoanele lor mobile Apple la serviciu, potrivit Reuters.

Pe fondul tensiunilor dintre Beijing şi Washington, extinderea unei interdicţii impuse în urmă cu mai bine de doi ani semnalează provocări tot mai mari pentru compania americană, care se bazează foarte mult pe China pentru creşterea veniturilor şi producţie.

Personalul din cel puţin trei ministere şi organisme guvernamentale a fost informat să nu folosească iPhone-uri la locul de muncă, au declarat sursele care au refuzat să fie numite din cauza sensibilităţii situaţiei.

Surse din rândul personalului de rang înalt chinez declară că li s-a cerut să îşi schimbe iPhone-urile cu mărci de fabricaţie locală, precum Huawei.

În 2020, publicaţia financiară chineză de stat Economic Observer a relatat că unele agenţii guvernamentale au implementat reguli de interzicere a utilizării iPhone de către funcţionari din cauza regulilor stricte de confidenţialitate ale Apple, care îngreunează accesul şi investigarea telefoanelor suspecţilor de către oficialii anticorupţie.

Acţiunile Apple au scăzut miercuri şi joi, după ce Wall Street Journal a raportat prima dată această măsură, pe fondul temerilor de acţiuni de tip “tit-for-tat”, pe măsură ce tensiunile dintre China şi SUA cresc. Bloomberg a raportat joi că China intenţionează să extindă interdicţia la firmele şi agenţiile de stat.

China este una dintre cele mai mari pieţe ale Apple şi generează aproape o cincime din veniturile sale. Apple, împreună cu furnizorii săi, angajează mii de muncitori în China, iar directorul general Tim Cook a subliniat legăturile sale îndelungate cu această ţară în timpul unei vizite în martie la Beijing.

Apple s-a bucurat de vânzări puternice în China, ocupând locul al treilea în topul livrărilor globale de smartphone-uri în al doilea trimestru, potrivit companiei de consultanţă Canalys, în parte datorită loviturii pe care au primit-o afacerile de telefonie mobilă ale Huawei din cauza sancţiunilor impuse de SUA, care au făcut ca aceasta să rămână principalul producător de smartphone-uri premium din China.

Printre rivalii chinezi ai Apple se numără Xiaomi, Oppo şi Vivo. Săptămâna trecută, Huawei a prezentat cel mai recent smartphone Mate 60 Pro, despre care specialiştii spun că are un cip avansat dezvoltat la nivel naţional şi care ar putea să o readucă la rivalitatea cu Apple.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE