miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEAustralia: Numărul bancomatelor a scăzut cu aproape 60% în ultimii șase ani

Australia: Numărul bancomatelor a scăzut cu aproape 60% în ultimii șase ani

Numărul bancomatelor a scăzut dramatic în Australia în ultimii șase ani, relevă o analiză din The Spectator.

Astfel, de la 13.814 ATM-uri în iunie 2017 s-a ajuns la 5.693 șase ani mai târziu, în iunie 2023. O scădere de 8121 de unități, echivalentul a aproape 60%.

Mai mult, principalele patru bănci din Australia au închis și agențiile: 460 de astfel de puncte de lucru cu clienții au dispărut în ultimii trei ani.

În Australia, totul pare să fi început în 2017: atunci, marile bănci au anunțat, simultan, că renunță la comisioanele pe care le percepeau la tranzacțiile prin bancomat.

„Întâmplător”, acel moment este cel care a marcat dispariția ATM-urilor. Este o coincidență că trei ani mai târziu li se inocula oamenilor ideea că banii numerar sunt purtători de viruși?

„Ca răspuns la închiderea rapidă a sucursalelor bancare și a bancomatelor, mulți au sugerat să ne retragem banii de la Woolworths, Coles, Aldi sau Australia Post. Bine, sigur, asta pare valabil. Cu toate acestea, zilele trecute, la magazinul Woolworths din localitatea mea, am numărat doar două case de marcat cu facilități de retragere și 12 case de marcat numai pentru carduri. Același scenariu se întâmplă și la Coles. Multe magazine Woolworths din localitățile metropolitane din Australia au efectuat teste fără numerar încă din 2020. În ceea ce privește Australia Post, ei bine, pentru a atinge obiectivele de sustenabilitate, aceasta închide în prezent sucursale locale și creează hub-uri regionale.

Situația la Aldi este mai gravă. Există unele magazine Aldi recent deschise în Regatul Unit și în Europa care vă cer să scanați un cod QR digital cu urmărire digitală de identificare încorporată pentru a intra în magazin. Aceste magazine sunt complet autonome, fără vânzători, iar banii lichizi nu sunt acceptați.

Imaginați-vă că nu avem de unde să ne retragem banii, iar în sistemul bancar ar apărea o problemă, de exemplu, o criză bancară globală. Fără bancomate sau sucursale bancare, ar fi greu, dacă nu imposibil, să ne retragem economiile. Acest lucru, la rândul său, ar putea duce la o situație cunoscută sub numele de bail-in bancar. Aceasta se întâmplă atunci când creditorii și investitorii unei bănci, adică dumneavoastră și eu, suntem forțați să ne asumăm pierderi pentru recapitalizarea băncii în timpul unei crize financiare. Acesta este un mod elegant de a spune că banca folosește economiile clienților săi pentru a se salva pe ea însăși din problemele monetare și, da, este 100% legal”, scrie The Spectator.

Jurnalistul notează că băncile și guvernele sunt principalii beneficiari ai dispariției cash-ului, iar odată cu apariția CBDC-ului, lucrurile vor fi controlate 100%.

„Acest boxset digital reprezintă ceea ce profesorul de la Harvard, Shoshana Zuboff, a numit Dictatura fără alternative. Prin care nu numai că este o provocare să scapi de supunerea la acest regim, dar devine și imposibil să oferi un sistem alternativ. Este un monopol al puterii și al informației dincolo de tot ceea ce ne-am imaginat până acum.

În curând, CBDC-urile și o legitimație digitală emisă și controlată de guvern vor deveni obligatorii pentru a duce o viață normală. Acest permis digital va fi necesar pentru a călători, pentru a semna un contract de închiriere, pentru a deschide un cont bancar, pentru a solicita un credit ipotecar, pentru a vă înscrie copiii la școală sau la universitate, pentru a merge la medic sau la spital, pentru a participa la un concert și pentru a obține un nou loc de muncă. Nu vom avea de ales decât să ne supunem. Astfel, dictatura lipsei de alternative este pur și simplu un tehnofascism cu un alt nume.

Toate acestea se întâmplă chiar acum. Globaliștii sunt ocupați în spatele scenei, dezmembrând rapid vechiul sistem financiar bazat pe dolari fizici și implementând un nou sistem digital de identificare și CBDC, care va fi jucat în avantajul lor. O mică modalitate de a riposta la toate acestea este să continuăm să folosim numerar. Uneori, lucrurile simple din viață rămân cu adevărat cele mai bune!”, sună concluzia.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

 1. e legea cererii si a ofertei;
  -nu se mai sparg atatea bancomate,
  asta e cert!

  (in romaneste se spune “platesc PRIN card ca un sclav”,
  nu “platesc CU cardul”,
  platesti cu sufletul!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE