luni, decembrie 4, 2023
ACTUALITATERusia a interzis rețelele de socializare Facebook și Instagram în țara lor...

Rusia a interzis rețelele de socializare Facebook și Instagram în țara lor pentru „extremism” și „incitare la ură” împotriva poporului rus

Guvernul Federației Ruse a interzis, în mod oficial, rețelele de socializare americane Facebook și Instagram (amândouă parte a companiei Meta). Această decizie a fost făcută la cererea Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB), care a acuzat cele două platforme de „extremism”, conform TASS, citat de știri.md.

Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) a cerut, luni, interzicerea „imediată” a rețelelor sociale americane Facebook și Instagram, în prima zi a unui proces pentru „extremism”, într-un context de creștere a represiunii de la declanșarea ofensivei în Ucraina.

„Activitățile Meta sunt îndreptate împotriva Rusiei și a forțelor sale armate. Cerem interzicerea sa și obligația de a aplica această măsură imediat”, a declarat la audiere un purtător de cuvânt al FSB, Igor Kovalevski, citat de agenţia Interfax, potrivit știri.md.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un procuror a cerut la rândul lui interzicerea Meta, „din cauza unor semne evidente de activitate extremistă”. Acesta a cerut exceptarea de la interdicție a aplicației de mesagerie WhatsApp, care aparține de asemenea Meta.

Potrivit parchetului, Meta justifică „acțiuni teroriste” și vrea să incite la „ură și adversitate” împotriva rușilor. Conform agenției TASS, un reprezentant al companiei a declarat luni la tribunal că Meta și-a modificat între timp regulamentul pentru a interzice „rusofobia și apelurile la violență”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate