miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATESoluție la situația produsă de greva profesorilor. Daniel Funeriu: De mâine părinții...

Soluție la situația produsă de greva profesorilor. Daniel Funeriu: De mâine părinții să iasă masiv în stradă

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a scris un mesaj, pe pagina de Facebook, prin intermediul căruia îi îndeamnă pe părinți să iasă în stradă pentru a le demonstra celor care ne conduc faptul că oamenilor le pasă.

Redăm mesajul integral postat de Daniel Funeriu:

„Am tot așteptat ca un om deștept să vină cu o soluție la situația produsă de greva profesorilor. Pentru că nimeni nu e capabil să o ofere, o fac eu:

soluția, azi, este ca de mâine părinții să iasă masiv în stradă, cel puțin în București, Timișoara, Cluj, Iași, Craiova, Brașov. Masiv, adică cel puțin 20-30.000, până la satisfacerea a două revendicări:

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, deDavid Horowitz și Richard Poe,vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

 1. a) creșteri salariale majore pentru profesori: ar asigura profesori mai buni pe termen lung și ar reda demnitate profesorilor, dovedind că nu sunt singuri și, mai ales, că oamenii sunt de acord ca guvernul să aloce (guvernul alocă, nu dă!) banii lor preponderent către educație;
 2. b) toate materiile predate în gimnaziu să fie evaluate pentru intrarea la liceu: astfel s-ar asigura că copiii lor învață mai bine și mai mult pentru că, altminteri, știm bine că o materie neevaluată e o materie neînvățată;

Iată motivele pentru care spun că asta e soluția:

1) ar permite profesorilor să intre la clasă, pentru că ar preda ștafeta protestelor părinților. Asta ar rezolva problema pierderii salariale pe perioada grevei: profesorii greviști au pierdut deja între 1000 și 2000 de lei și continuă să piardă pe perioada de grevă. Pur și simplu financiar nu le convine să facă grevă. Paradoxal, guvernul câștigă financiar cu atât mai mult cu cât greva se lungește.

2) Intrarea profesorilor la clasă, odată ce locul lor în stradă e luat de părinți, ar rezolva problemele legate de încheierea mediilor, examene etc.

3) Părinții ar reda demnitate profesorilor și ar pune o presiune mult mai mare pe politic decât o fac sindicatele. Vă garantez că după 3 zile de proteste cu 20.000 de oameni în stradă (oricum e vreme faină) guvernul s-ar preda instantaneu.

Politicul ticălos, începând cu Iohannis și terminând cu ultimul militant PNL sau PSD, profită de lipsa de logică a maselor și, cu ajutorul oficinelor de presă plătite gras cu bani de la buget, induc în societate ideea că profesorii sunt împotriva elevilor și că din cauza profesorilor elevii suferă.

Să fie clar pentru toți: elevii suferă nu din cauza profesorilor, ci din cauza lui Iohannis și a guvernelor sale, începând cu guvernul Ponta și terminând cu guvernul Ciucă. Ieșirea în stradă a părinților ar demonstra că oamenii nu sunt proști și că înțeleg că responsabilitatea nu e în cancelarii, ci la Palatul Cotroceni și la complicele său, aflat la Palatul Victoria.

Să vă mai fie clar un lucru: atât timp cât părinții nu ies masiv și îndelung în stradă, pentru a arăta că oamenilor le pasă de educație, o să vă luptați cu morile de vânt pe facebook. De 10 ani tot spun asta… Poate, poate, acum se și întâmplă…

PS: nu pot să nu remarc că USR, ca partid care se vrea principal partid de opoziție, nu se vede în această chestiune arzătoare. E destul de simplu de găsit o linie politică inteligentă, nici populistă și nici conțopistă.”, a transmis Daniel Funeriu pe pagina de Facebook.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. Da, cele doua puncte ar pica exact ca o manusa mafiei din invatamant: salarii mari, fara niciun fel de evaluare si control din partea beneficiarilor serviciilor educationale si in plus excelente parghii pentru a-i forta pe parinti si copii sa accepte dictatura profesorilor, de data asta la TOATE materiile. Cand toate materiile vor fi testate la admiterea in liceu, orice profesor, bun sau rau, iti va putea pune conditii pentru ca sa iti “pregateasca” copilul pentru onoarea de a intra la liceu: meditatiile vor exploda, santajul va fi norma, iar profesorii vor avea putere de tirani.

  Funeriu e chiar ministrul care a distrus sistemul de invatamant, eliminand orice forma de implicare a comunitatilor locale si a parintilor in sistem, centralizand masiv actul decizional in educatie, creind structuri centralizate pentru fidelizarea directorilor etc. Practic, a pus bazele sistemului care va putea spala pe creier in mod organizat copiii din generatiile viitoare. Profesorii nu au nicio teama ca pot fi trasi la raspundere de catre parinti si vor aplica nestingheriti toate ordinele neomarxiste ale celor care i-au pus in functie.

 2. Funeriu dă semne că înțelege mai multe decât spune.

  Să aștepte el mult și bine să iasă populația în stradă pentru Învățământ!

  Unde și când s-a mai văzut așa ceva ?!

  Să prindă ziua când va fi întrebat: „Ce ați știut și când ?”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate