ACTUALITATECât de mult ar putea scădea populația României până în 2070?

Cât de mult ar putea scădea populația României până în 2070?

Consilierul de stat László Borbély a făcut o analiză demografică și ulterior o estimare în ceea ce privește numărul de cetățeni pe care i-ar putea avea România în anul 2070. Potrivit acestuia, populația țării ar scădea până la 15 milioane de locuitori, relatează Aleph News.

„Provocările demografice cu care România se confruntă deja de câteva decenii ridică probleme complexe de funcționare a sistemelor de protecție socială.

Pentru ameliorarea problemei demografice trebuie să ne adresăm și familiilor și să găsim cele mai bune metode prin care să le sprijinim. Creșterea speranței de viață este poate printre puținele vești bune legate de demografie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Trebuie, însă, să gândim în perspectivă și să implementăm măsuri care să permită celor mai activi să muncească și după vârsta pensionării și să eliminăm discriminările pe criterii de vârstă”, a precizat László Borbély.

Raportul dintre persoanele cu vârste de peste 65 de ani şi populaţia în vârstă de muncă (15–64 ani) se va dubla, ajungând de la 26,3 % în 2016 la 52,8%. Totodată, rata populației inactive era la 34% în al doilea trimestru din 2021, a doua cea mai mare din Uniunea Europeană.

László Borbély este coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...