vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEPresa de stat chineză a publicat accidental directivele Partidului Comunist pentru abordarea...

Presa de stat chineză a publicat accidental directivele Partidului Comunist pentru abordarea crizei din Ucraina. Înțelegerea prin care Rusia nu va fi afectată de sancțiunile economice impuse de Occident

Presa de știri chineză a postat pe platformele sociale instrucțiuni despre cum să abordeze criza din Ucraina, inclusiv o notă despre nevoia Chinei de „sprijin” rusesc în problema Taiwanului.

Mai multe postări au arătat linii directoare cu privire la ceea ce ar trebui și ce nu ar trebui publicat, în timp ce un editor a distribuit îndrumări despre limbaj și abordări pe care le consideră necesare.

Ming Jinwei, redactor senior la Agenția de știri Xinhua, a scris pe blogul său WeChat despre modul în care canalul său trebuie să respecte o linie dură în ceea ce privește criza din Ucraina, menționând că Republica Populară Chineză „trebuie să susțină Rusia cu sprijin emoțional și moral, dar, în același timp, trebuie să aibă grijă să nu se calce pe picioare cu Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În viitor, China va avea nevoie de înțelegerea și sprijinul Rusiei atunci când se va lupta cu SUA pentru a rezolva problema Taiwanului odată pentru totdeauna”, se arată în postarea sa. Ming a spus că „nu strică” să folosești un limbaj moderat pro-rus.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Și Horizon News, un cont aparținând Beijing News, deținut de PCC, pare să posteze instrucțiuni similare, împreună cu o notă că nu ar trebui publicate postări nefavorabile Rusiei sau cu conținut pro-occidental. Postarea Horizon News a fost ștearsă ulterior, potrivit The Washington Post.

Hu Xijin, fost editor al publicației de stat Global Times, a descris recunoașterea de către Rusia a regiunilor Donețk și Lugansk ca pe o măsură de „depășire” a crizei într-un mod care a arătat „determinarea strategică a Rusiei”.

China și Rusia au dezvoltat o legătură mai strânsă în ultimii ani – o relație care s-a accelerat în ultimele luni. China a acuzat săptămâna trecută Statele Unite că au „jucat” criza de la granița cu Ucraina, după ce Moscova a susținut că și-a retras o parte din cei 150.000 de soldați adunați în regiune.

Și cu o zi înainte de recunoașterea de către Rusia a regiunilor separatiste ucrainene, Moscova și Beijingul au convenit asupra unui nou acord prin care Rusia va furniza 100 de milioane de tone de cărbune vecinului său sudic, o mișcare care ar putea ajuta la atenuarea oricăror sancțiuni adoptate de Occident.

Marți, președintele Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, invocând ceea ce el a descris drept „începutul unei invazii ruse a Ucrainei”, în urma unor informații despre faptul că trupele ruse au intrat în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Robert L. Wilkie, fost subsecretar al apărării pentru personal și pregătire în timpul administrației Trump, a declarat anterior pentru Fox News Digital că Republica Populară Chineză va juca un rol în atenuarea oricăror sancțiuni impuse de SUA în cazul în care Vladimir Putin va da undă verde pentru orice acțiune militară în Ucraina.

„O mare parte din discuțiile despre sancțiunile economice sunt într-adevăr o plăcintă în aer, deoarece China este acum bancherul Rusiei”, a spus Wilkie. „Xi Jinping îl va sprijini pe Putin dacă vor veni sancțiuni din partea Occidentului”, a mai spus, conform FoxNews.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE