luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEUngaria mută trupe la granița cu Ucraina pentru a „împiedica grupurile armate...

Ungaria mută trupe la granița cu Ucraina pentru a „împiedica grupurile armate să intre în țară”, în timp ce Franța nu-l mai consideră pe Putin ca fiind demn de semnătura Federației Ruse

Ministrul maghiar al apărării, Tibor Benko, a anunțat că în următoarele zile, trupele maghiare vor fi relocate la granița cu Ucraina pentru a răspunde potențialelor provocări umanitare și pentru a întări apărarea țării.

Potrivit „Ukrainska Pravda”, citând portalul Hirado, la o ședință a Cabinetului de Miniștri al Ungariei, Ministerul Apărării a fost însărcinat de premierul Viktor Orbán să împiedice grupurile armate să intre în Ungaria și să manevreze în interiorul țării.

Tibor Benko a subliniat că poporul Ungariei nu trebuie să se teamă, dar trebuie să fie precaut, Forțele Armate Ungare trebuie să fie pregătite pentru orice situație.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit ministrului apărării, în caz de agravare a situației din Ucraina vor avea loc acțiuni militare nu numai în estul Ucrainei, ci și în direcția Kiev și Transcarpatia.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Soldații trebuie să fie pregătiți pentru sosirea refugiaților la graniță, precum și pentru sarcini umanitare”, a explicat Tibor Benko.

„Sarcina Forțelor Armate Ungare este dublă: una de a furniza și de a asista în activitatea umanitară, iar cealaltă de a închide granița cu Ungaria și de a se asigura că niciun grup armat să nu poată intra în Ungaria. În acest scop, am ordonat ca un număr suficient de trupe bine echipate în partea de est a Ungariei, adică granița trebuie întărită”, a spus ministrul maghiar al apărării, conform Bucpress.

„Vladimir Putin nu mai onorează semnătura Rusiei”

Franța consideră că Vladimir Putin „nu mai onorează semnătura Rusiei”, iar Ministerul de Externe de la Paris a decis, în contextul evoluțiilor din criza Rusia-Ucraina, anularea discuțiilor cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Vladimir Putin „nu mai onorează semnătura Rusiei. Acum nu mai există reguli privind stabilitatea și securitatea Europei. Instrumentele, tratatele, actele juridice care asigurau stabilitatea Europei sunt toate desuete”, a afirmat, marți seară, Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.

În acest context, Jean-Yves Le Drian a anulat întâlnirea care era programată vineri, la Paris, cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, scrie mediafax.ro.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut, marți, Consiliului Federației, Camera superioară a Parlamentului de la Moscova, permisiunea utilizării forței militare în afara Rusiei pentru protejarea regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, a căror independență a fost recunoscută. „Dacă va fi necesar, ne vom îndeplini obligațiile asumate” față de republicile Lugansk şi Doneţk, a afirmat Vladimir Putin după ce Consiliul Federației a aprobat în unanimitate solicitarea de utilizare a armatei ruse în afara țării.

Vladimir Putin pretinde că Acordul de la Minsk a fost anulat de autoritățile de la Kiev, prin nerespectarea prevederilor acestuia. Liderul de la Kremlin crede totuși că frontierele republicilor nerecunoscute de comunitatea internațională Lugansk şi Doneţk vor fi delimitate la finalul acestei crize, prin negocieri. „Acum nu este posibil acest lucru, dar în viitor va fi posibil”, a apreciat Putin.

O intervenție militară rusă în Donbas riscă să genereze un conflict militar de amploare cu armata ucraineană, care, în ultimele ore, a mobilizat forțe masive pe linia de contact. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că nu va accepta modificarea frontierelor țării, sugerând că astfel că armata ucraineană va intra în confruntări cu armata rusă. „Noi nu ne temem. Frontierele țării vor rămâne așa cum sunt. Ucrainenii sunt pe teritoriul lor și nu vor ceda nici cea mai mică parte a teritoriului”, a avertizat președintele Ucrainei, invocând dreptul la apărarea colectivă, potrivit Știripesurse.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate