sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEArgentina | Episcopii romano-catolici nu vor mai primi salarii de la stat

Argentina | Episcopii romano-catolici nu vor mai primi salarii de la stat

Episcopii Bisericii Romano-Catolice din Argentina nu vor mai primi salarii din partea statului, a anunțat Conferința Episcopală Argentiniană, într-un comunicat citat de agenția EFE.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Javier Milei, Manuel Adorni, a confirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Conferinţa Episcopală Argentiniană a finalizat procedurile pentru renunţarea la alocaţia lunară prin care statul argentinian se făcea responsabil de plata salariilor unor episcopi şi arhiepiscopi.

„Acest lucru coincide cu liniile directoare ale acestui guvern: austeritatea cheltuielilor şi apărarea libertăţii religioase. Înţelegem că statul nu trebuie să acorde un tratament inegal unei religii sau unui cult în detrimentul altora”, a comentat Adorni.

Alocaţia, în sumă totală de aproximativ 55.000 de dolari pe lună, a încetat să mai fie acordată cu începere de la 1 ianuarie.

Această sumă de bani era acordată în virtutea prevederilor articolului 2 din Constituţia Naţiunii Argentiniene, prin care „guvernul federal sprijină cultul apostolic romano-catolic”.

Însă, în urmă cu mai bine de cinci ani, Conferinţa Episcopală Argentiniană a avut o întrevedere cu administraţia de la acea vreme, a preşedintelui Mauricio Macri (2015-2019), pe fondul unui climat politic care pleda pentru o separare între Biserică şi Stat.

Părţile au convenit ca măsura să intre în vigoare odată cu încheierea mandatului administraţiei preşedintelui Alberto Fernandez (2019-2023).

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE