luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEAfganistan e kaput! Președintele Ashraf a fugit din țară, ultimii oficiali americani...

Afganistan e kaput! Președintele Ashraf a fugit din țară, ultimii oficiali americani sunt evacuați cu elicopterele de pe Ambasadă

Talibanii sunt în pragul victoriei absolute în Afganistan. După ce au intrat în capitala Kabul, forțele talibane sunt gata să preia puterea în țară.

Președintele afgan, Ashraf Ghani, a fugit din țară, presa americană raportând că se îndreaptă spre Tadjikistan, acolo unde s-au refugiat mulți dintre soldații săi. Mai mult, conform Breitbart, care citează Tolo News, Ashraf și-ar fi depus demisia în fața talibanilor.

Ghani este președinte începând cu 2014. Fuga lui este cu atât mai neașteptată, cu cât sâmbătă a apărut la televiziune anunțând că lucrează la „remobilizarea” trupelor Guvernului său.

În același timp, oficialii americani care au mai rămas la Kabul sunt evacuați cu elicopterul de pe Ambasadă. Printre aceștia se află și ambasadorul SUA.

Acest proces aduce aminte de un episod asemănător din trecut, cel din epilogul războiului din Vietnam.

Președintele Joe Biden a negat vehement că se va ajunge la evacuări, afirmând doar luna trecută că are încredere în forțele armate afgane.

„Talibanii nu sunt armata nord-vietnameză. Nu se compară deloc în termeni de capabilități. N-o să existe circumstanțele în care o să vedeți oameni fiind evacuați de pe acoperișul unei ambasade a Statelor Unite din Afganistan”, afirma Biden.

Biden se află într-o vacanță de câteva zile.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

 1. Prin fuga „peste noapte” din Afganistan, comuniștii din partidul democrat aflați la putere în SUA (Biden e doar o marionetă senilă), au trădat cetățenii americani împreună cu afganii aliați efectiv abandonându-i în mâinile talibanilor care acum pot să îi omoare oricând în chinuri! Armata SUA nu avea niciun motiv real să fugă așa repede și fără luptă din capitala Kabul înainte să evacueze mai întâi cetățenii americani și aliații de acolo! Armata SUA avea puterea de foc și trupele necesare pentru a se lupta cu talibanii în timp ce își retrăgeau cetățenii americani și aliații din Afganistan!

  U.S. Government: ‘Thousands’ of Americans Stranded in Afghanistan
  https://www.breitbart.com/politics/2021/08/15/u-s-government-thousands-americans-stranded-afghanistan/

  Ce au făcut comuniștii din partidul democrat aflați la putere in SUA se numește înaltă trădare a cetățenilor americani și a aliaților lor pe care efectiv i-au lăsat să moară deși îi puteau salva!

 2. Oficialii comuniști din partidul comunist din SUA (partidul democrat) le spun cetățenilor americani din Afganistan să rămână în casele lor, să nu vină la ambasadă pentru că ei deja au fugit de acolo, și să nu vină nici la aeroport care deja este înconjurat de talibani, în timp ce politicienii și personalul ambasadei fug cu elicopterele din ambasada SUA din Kabul iar armata SUA fuge și ea fără să se lupte cu talibanii care cuceresc fără luptă orașul Kabul, și apoi voi veni la ușile americanilor care locuiesc în Kabul putând oricând să îi omoare în chinuri! Ce înaltă trădare și condamnare la moarte a cetățenilor americani și aliaților din Afganistan!

  https://eu.jsonline.com/story/news/politics/2021/08/15/us-embassy-evacuated-blinken-defends-us-withdrawal-afghanistan/8141842002/
  – Taliban fighters entered Kabul on Sunday and sought the unconditional surrender of the government.

  – The Pentagon spent $80 billion in to train and equip Afghan forces over the past 20 years.

  – The U.S. Embassy in Kabul instructed Americans to “shelter in place” as airport came under fire

  “The security situation in Kabul is changing quickly,” the U.S. Embassy notice said. “There are reports of the airport taking fire; therefore we are instructing U.S. citizens to shelter in place.”

  • ” iar armata SUA fuge și ea fără să se lupte cu talibanii care cuceresc fără luptă orașul Kabul, și apoi vor veni la ușile americanilor care locuiesc în Kabul putând oricând să îi omoare în chinuri! Ce înaltă trădare și condamnare la moarte a cetățenilor americani și aliaților din Afganistan!” Pe acest site nu există funcția de editare a comentariilor, și abia acum am văzut și am corectat o eroare de tipar în text (typo).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE