sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEO nouă variantă de COVID-19 a fost descoperită în Franța. Denumită IHU,...

O nouă variantă de COVID-19 a fost descoperită în Franța. Denumită IHU, tulpina care are mai multe mutații decât Omicron nu e luată în seamă de OMS

O nouă variantă COVID-19 a fost detectată în Franța și a fost denumită IHU. S-a descoperit că aceasta a infectat 12 persoane care locuiau într-o zonă de lângă Marsilia,  oraș-port din sudul Franței.

Oficialii din domeniul sănătății au descoperit că IHU are 46 de mutații. Adică mai multe mutații decât au fost găsite în Omicron, iar cazurile au fost legate de călătoriile în Camerun.

Noua tulpină nu a fost încă observată în alte țări, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu a catalogat noua tulpină drept variantă aflată în investigație.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

OMS ia în considerare variantele îngrijorătoare care cresc transmisibilitatea, sunt virulente sau scad eficacitatea vaccinului.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Experții spun că noi variante continuă să apară, dar asta nu înseamnă că vor fi mai periculoase decât tulpinile anterioare.

Potrivit unui articol publicat pe medRxiv, tulpina poartă mutațiile E484K și N501Y care o pot face mai rezistentă la vaccinuri și o pot face mai transmisibilă, dar nu este clar dacă aceste lucruri se vor întâmpla.

În timp ce New York a înregistrat o creștere a cazurilor alimentată de varianta Omicron, majoritatea oamenilor par să prezinte forme mai ușoare ale bolii.

În SUA, noile cazuri de COVID-19 s-au triplat în ultimele două săptămâni la peste 400.000 pe zi, cel mai ridicat nivel înregistrat, pe fondul testării multor americani. Ratele ridicate de infecție cumulat cu deficitul de muncitori care rezultă reprezintă o povară grea pentru angajatorii mari și mici. În plus, mulți lucrători din domeniul sanitar au părăsit job-urile din cauza obligativității vaccinării instituită de administrația Biden. De asemenea, mii de zboruri ale companiilor aeriene au fost anulate în ultimele zile.

Omicron a reprezentat 95% din noile infecții cu coronavirus din SUA săptămâna trecută, potrivit CDC, iar numărul de noi cazuri a depășit pentru prima dată cifra de un milion, scrie Fox5Atlanta.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate